Így moss, hogy többé ne kelljen vasalnod!

Egyszerű ötletek

Ha te is azok közé tartozol, akik nem szeretnek vasalni, próbáld ki trükkjeinket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vasalás az egyik legutálatosabb tevékenység - órákig állsz egy helyben, és ugyanazt a mozdulatot ismételgeted, ráadásul derékgyilkos munka.

Ha te is örömmel megszabadulnál ettől a fárasztó és unalmas tevékenységtől, cikkünkből megtudhatod, mely módszerekkel kerülheted ki anélkül, hogy a ruhák gyűröttek maradnának.

Így moss!

Első lépésként ügyelj a mosásra, ha egy ruha kényes, ne dobd be a többi közé, még ha a színe alapján oda is illene. A selyem- és szaténruhákat, ha nem akarod vasalni, akkor kézzel mosd ki, és csavarás helyett hagyd, hogy kicsepegjenek maguktól. Ha csak egy blúzról vagy könnyed ruháról van szó, egy éjszaka alatt akár meg is száradhat, méghozzá gyűrődések nélkül.

Ha nem akarsz kézzel mosni, használj a mosásnál ecetet vagy szódabikarbónát. Mindkettő igazi kincs, mivel használatukkal a fehér ruhák fehérebbek lesznek, a színesek pedig megtartják színüket. Színkímélő hatásuk mellett az ecet és a szódabikarbóna lágyítják a vizet és az anyagot, ezért kevesebb gyűrődéssel kell szembesülnöd, mikor kipakolod a mosógépet.

A centrifugálásnál is csökkentheted a ráncok számát. A legtöbb mosógépnél választhatsz a szivattyúzás és a centrifugálás opciók között, sőt, utóbbinál különböző fokozatokat is beállíthatsz. A szivattyúzás akkor jó, ha a ruháknak van ideje és helye megszáradni, de a centrifugálással is vigyázz, mert a magas fordulatszámú centrizés lehet, hogy alaposan kicsavarja a ruhákat, és hamar megszáradnak, de sokkal több gyűrődést is csavar beléjük.

Így teregess!

Ha a mosásnak vége, szembesülhetsz a ruhák állapotával és azzal, hogy mennyit kell majd vasalnod. Ha a mosógépből egyesével szeded ki a ruhákat, és az alapos kirázás után vigyázol a teregetésnél is, akkor még tovább csökkentheted a vasalnivalók számát. Az ingeket és pólókat teheted vállfára is, a kevésbé kényes anyagoknál ez épp elég arra, hogy gyűrődés nélkül száradjanak meg. De vigyázz a teregetésnél is: ha van elég hely a szárítón, a nehezebb ruhákat két szárítókötélre terítsd, így kevésbé marad meg rajtuk a kötél nyoma.

Ha a lakásban teregetsz ki, felesleges csipeszekkel fáradnod - felejtsd el őket, hiszen azok is nyomot hagynak a ruhán, és a fürdőszobában kicsi az esélye egy szélviharnak.

A száradás végeztével sem kell aggódnod - hogyha maradt néhány kisebb ránc, akkor elég, ha azokon a helyeken egy vizes ruhával megtörölgeted az anyagot, hogy átnedvesedjen, majd meghúzogatod vagy újból kirázod. A hatást fokozhatod a jól bevált ecettel is, amit vízzel kell hígítanod használat előtt. Ilyenkor a legjobb, ha két rész vízhez egy rész ecetet adsz, de ne felejtsd el, hogy  minél erősebb az ecet, annál több vizet kell adnod hozzá.

Ha elkerülhetetlen

Ha mégis vasalásra kerül a sor, ne keseredj el. A legtöbb vasalót már ellátták a gőzölés funkcióval is, ami megkönnyíti a vasalást és a ráncok eltüntetését.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha a tiéd nem tud ilyen trükköket, fogj egy szórófejjel ellátott, tiszta flakont, töltsd meg vízzel felhígított ecettel, spriccelj a ruhára annyit, hogy éppen csak benedvesedjen, és már vasalhatod is. A gyűrődéseknek nyoma sem marad.

Ezt is szeretjük