Így duplázd meg a fürdőszobát egy délelőtt alatt!
Látványos tippek
Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy hatalmas, sarokkádas fürdőszobában kezdje a napot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy csepp kreativitással és némi rendszerezéssel pillanatok alatt megkettőzheted a fürdőszobád méretét, hogy mindig jól érezd magad benne, és ne úgy, mintha egy gyufásskatulyában élnél.

Játssz a színekkel!

Ha kisebb méretű helyiség kifestéséről van szó, akkor a legtöbben a fehér színt részesítik előnyben, mondván, hogy az képes megnövelni a teret. Ez így is van, viszont léteznek ennél kevésbé unalmas megoldások.

Ha szeretnél egy kis színt vinni az életedbe, és egyúttal a fürdő méretét is megnövelnéd, akkor a sárga remek választás lehet. Ennek a világos és vidám színnek az összes árnyalatára jellemző, hogy felerősíti a mellette lévő színeket és formákat, valamint tágítja a teret.

A napsárga vagy a narancssárga világosabb árnyalatait akkor érdemes használnod, ha a helyiségbe kevés fény szűrődik be. A festék kiválasztásakor nagyon ügyelj arra, hogy ne válassz túl sötét tónust, mert azok inkább összehúzzák, mint tágítják a teret. Sokat csalhatsz a négyzetméterekkel, ha alacsony belmagasságú fürdőszobád mennyezetét egy-két fokkal világosabb színnel fested ki. Ha a fürdőd pici, illetve téglalap alakú, akkor érdemes a rövidebb oldalaknak erősebb árnyalatot adni.

Tükrök: közismert térnövelők

A tükrök köztudottan megnövelik a teret, de érdemes velük óvatosan bánni. A kicsi, keskeny és sötét helyiségekbe rengeteg pozitív energiát csempészhetsz, ha nem félsz nagyobb vagy esetleg több tükröt elhelyezni a vizesblokk falán. Ez a térnövelő technika mutatós fürdőszobákban is nagyon hasznos megoldásnak bizonyulhat, hiszen megduplázza a szépen berendezett fürdő látványát.

Csak a kreativitásodon múlik, hogy milyen formában aknázod ki a tükör térnövelő tulajdonságait. Bármilyen megoldást is válassz, mindig ügyelj arra, hogy ne ess túlzásba. Nem szerencsés, ha minden falra teszel tükröt, mert zavaró lesz az összhatás, arról nem beszélve, hogy a feng shui szerint ezzel túlságosan felgyorsítod a chi-t, ami miatt képtelen leszel nyugodtan pihenni, relaxálni, készülődni.

Spotlámpák: fényben úszik a fürdő

A központi vagy mennyezeti világítás mellett ötletes térnövelő praktika, ha irányított világítótesteket, úgynevezett spotlámpákat szereltetsz be. Ha a fürdőszobaszekrénybe szerelt aprócska világítótestnek köszönhetően a fehér mosdókagyló vagy porcelánpolc fényárban úszik, az optikailag térnövelő hatású, hasonlóan a krómozott acélon tükröződő fényhez. A lágy fények amellett, hogy tovább tagolják a teret - amennyiben fényük a sarkokat is megvilágítja -, meg is növelik azt. Akkor is érdemes ezt az ötletes megoldást alkalmaznod, ha szeretnéd hangsúlyozni a fürdő egy szép vagy számodra kedves pontját.

Rend a lelke mindennek

Ha kis lakásban élsz, akkor nyilván tisztában vagy azzal, hogy, ha nincs mindennek helye, akkor szinte pillanatok alatt kupleráj lesz. Ez nincs túl jó hatással a térérzékelésre, ilyenkor különösen szűkösnek tűnik a szoba. Ez a fürdőszobára is igaz.

Ha a vizesblokk mindössze néhány négyzetméterből áll, akkor érdemes alaposan átgondolnod, hogy melyek azok a használati tárgyak, amelyek a lakás egyéb, tágasabb pontjain is helyet kaphatnak. A nőknél különösen kényes pont a szépítkezéskor használatos, kozmetikai eszközök praktikus tárolása.

Ha sok időt töltesz a tükör előtt, akkor ajánlatos elgondolkoznod egy szépítő asztal megvásárlásán. Ebben a kategóriában ma már nagyon barátságos áron is találni kis helyet foglaló asztalokat, melyeken kényelmesen elférnek a tökéletes smink tartozékai is.

Tipp
Ha sok helyet foglal, akkor száműzheted a fürdőből a szennyestartót is. Ma már sokféle és kimondottan szép, ötletes darabok közül válogathatsz.

A kisebb helyiségek közül a konyhákban bevett szokás az akasztók, sínek és egyéb, rozsdamentes acélból készült kiegészítők használata. Ezeket a megoldásokat a fürdőszobában is nyugodtan alkalmazhatod. Nagyon praktikus, olcsó - akár 500 forintért beszerezhető - síneket, akasztókat, horgokat és rendszerezőket vásárolhatsz például az Ikeában.

Az apró konténerekben, edényekben, felakasztható tárolókban rengeteg folyamatosan hánykolódó kacat elfér. Nem vered magad nagy költségbe, és viszonylag hamar végzel, ha egy-két plusz polcot is felfúratsz a fürdőbe. Ügyes térnövelő praktika, ha fából vagy fémből készült kiegészítők helyett átlátszó műanyagból vagy üvegből készült kiegészítőt vásárolsz.

Ezt is szeretjük