Egy hétig is szép marad a vágott virág, ha ezt teszed a vizébe

A vázába helyezett virág akkor szép, ha sokáig friss marad.

GettyImages-1309101964
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Névnap, születésnap, évforduló - sok olyan alkalom van, amikor az ember vágott virágot kap. A tavaszi, nyári és kora őszi időszakban pedig sokan szednek szálakat saját kertjükből is.

De hogyan maradhat hosszabb ideig friss a virág? A kókadást, barnulást, fonnyadást három egyszerű trükkel lehet késleltetni, melyekhez nem szükséges semmiféle bonyolult eszköz.

Így marad tovább friss a virágod

1. trükk

Az első trükkhöz mindössze kristálycukor szükséges. A virágoknak a levágásukat követően is szüksége van tápanyagokra, melyet a tiszta víz nem, a cukor viszont tud számukra biztosítani. Készíts 35%-os oldatot: kanalazz kristálycukrot a vízzel teli vázába, és láss csodát, virágaid tovább bírják majd.

2. trükk

Dobj a vízbe egy réztartalmú pénzérmét vagy kulcsot, a réznek ugyanis gombaölő és mikroorganizmus-ölő hatása van, így a szálakat veszélyeztető parányi lények szaporodása elkerülhető.

3. trükk

Felezd a vizet zöld teával, így bőségesebb tápanyagban részesülnek majd a szárak. Ügyelj arra, hogy a tea már teljesen hűlt állapotú legyen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Néhány további jó tanács

  • Amikor vízbe teszed a virágot, távolítsd el az alsó leveleket! Ha így teszel, megakadályozod, hogy a vízben rothadásnak induljanak a növény ezen részei, megmérgezve a szálakat.
  • Szerencsés, ha a vázát nem közvetlen napfényre helyezed, mert a napsugarak hatására a vízben mikroorganizmusok jelennek meg, amelyek hatására a virág rövid időn belül el fog hervadni.
  • Pár naponta ferdén metszd vissza a szárakat, és cserélj vizet a virágokon: napokkal toldhatod meg a virágszálak élettartamát.

Ezért hervad el a cserepes virágod!

Két hét, és annyi? Nem kell így lennie: az új cserepes virág így megmenthető.

Ezt is szeretjük