Hónapokig ragyogó, karcmentes bútorok - 3000 forintból
Ha a portalanítás mellett ápolod is a fából készült bútorokat, hónapokig gyönyörködhetsz bennük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A takarítás egyik legaprólékosabb része a portalanítás és a bútorok áttörölgetése. Bosszantó, ha az asztal tele van porszemekkel, amint kész vagy a takarítással, de az még inkább, ha a rendszeres és alapos ápolás ellenére a bútorok mégsem szépek - az évek alatt keletkezett lyukak és karcolások miatt.

A nagyon mély vagy súlyos sérüléseket általában csak csiszolással és újralakkozással vagy asztalos segítségével lehet eltávolítani, az apróbb sérülésektől azonban te magad is megszabadulhatsz.

A következőkben olyan csodaszereket ajánlunk, melyekkel tisztán tarthatod a fából készült bútorokat, és szépségükről, épségükről is gondoskodhatsz.

Laminált és valódi fafelületekre

Hasznos, ha egy bútorápoló több fajta felületen használható. Ha a valódi fából készült bútorok mellett egyetlen szerrel szeretnéd tisztán tartani a laminált fajtákat is, válaszd a Well Done bútorápolót.

A szer méhviaszt tartalmaz, melynek köszönhetően ápolja a t, és ragyogóvá varázsolja. Használata során csupán arra ügyelj, hogy lehetőleg egyenletesen oszlasd el a felületen: a permetet 15-20 centi távolságból fújd a bútorra, majd pamut- vagy mikroszálas kendővel töröld át.

Néhány mozdulat is elég ahhoz, hogy megszabadulj a portól, és fényessé varázsold a bútort. A szert a kendőre is fújhatod, ha úgy érzed, azáltal egyenletesebben tudod használni. A ragyogás mellett a Well Done kellemes illatot is kölcsönöz a megtisztított felületnek.

Ára: 545 forint.*

Ragyogó és ápolt bútorok

Nem reklámozzák sokat a televízióban, és talán nem is a legmutatósabb a külseje, a Chirton bútortisztító ennek ellenére kitűnő szer, mellyel pillanatok alatt ragyogóvá varázsolhatod a bútorokat. Citromos és méhviaszos változatban kapható, utóbbit kifejezetten a fából készült szekrényekhez, asztalokhoz ajánlják.

Méhviasztartalmának köszönhetően ugyanis ápolja is a t, amellett, hogy portaszító réteget képez a tisztított felületen, és kellemes illatot kölcsönöz a bútornak. Ráadásul egyáltalán nincs szükség belőle sokra: elég, ha vékony rétegben átpermetezed vele a tisztítandó felületet, majd egy puha ruhával könnyed mozdulatokkal letörlöd. Világos és sötét ra egyaránt használható.

Ára: 360 forint.*

A valódi fa védelmezője

Ha kertes házban laksz, vagy legalább egy pici erkély tartozik a lakásodhoz, bizonyára már rég előkerültek a kerti bútorok is. Ha ezek fából készültek, akkor különösen fontos számukra a megfelelő védelem, hiszen ellen kell állniuk az időjárás viszontagságainak.

Ha sokáig szeretnéd még használni őket, kezeld mind az asztalt, mind pedig a székeket Sadolin olajjal: ez egyaránt alkalmas puha- és keményfabútorok ápolására is. A készítmény nemcsak a bútor szép külsejére ügyel, hanem vízlepergető réteggel is bevonja a felületet, így teljes körű védelmet nyújt a nyári záporok kedvezőtlen hatásai ellen is.

A 0,75 literes kiszerelésű, színtelen olaj megtalálható bármelyik barkács- és festékboltban. A fafelületek kezelését érdemes ezzel évente legalább egyszer megismételni, hogy hosszú ideig használhasd a bútoraidat.

Ára: 2550 forint.*

Az antik bútorok megmentője

A régi, patinás, antik bútorok ápolásához nem elég egy egyszerű bútorápoló. Olyan termékre van szükség, mely mélyen táplálja a t, hogy az ellenálljon az idő vasfogának.

A Saratoga Cera Antiquario kifejezetten antik bútorok ápolására fejlesztett viasz. Két fő alkotóeleme a méhviasz és a karnauba viasz, melyeknek köszönhetően a faanyag nemcsak fényes marad, hanem rugalmasabbá is válik, ezáltal jobban bírja a terhelést és a hőmérséklet-változást is. A viasz használata is egyszerű, csak egy puha rongyra van szükség hozzá, ezzel kell körkörös mozdulatokkal felvinned a készítményt a felületre.

Ha megszáradt - a száradási idő mindössze néhány perc -, egy másik ronggyal polírozd át, hogy szép fényes legyen a felület. Beltéri és kültéri bútorok esetében egyaránt használható.

Ára: 1790 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük