A 4 legjobb bútortisztító
Bármennyire gyakran fogod a porrongyot a kezedbe, a lakásod folyton olyan, mintha nem is takarítanál? Eláruljuk, mit használj a rongy helyett!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a vizes, esetleg valamilyen vegyszeres rongy jelentette szinte az egyetlen fegyvert a porral és a kosszal szemben a lakásban, addig ma már paradicsomi a kínálat a különböző tisztítószerek terén.

A hatalmas kínálatban azonban nehéz a választás, amelyet tovább bonyolít, hogy a számtalan termék között nem egy használhatatlannal is találkozni. Mi is estünk már ebbe a csapdába, nem is egybe. Hogy ne dobd ki a pénzed az ablakon, eláruljuk, számunkra mi vált be!

Dupla erővel a kosz ellen

Juli kedvence: Opti folyékony bútorápoló

Alapvetően kétféle bútorápolót is használok, a folyékony Optit és a spray formájában árult Prontót, attól függően, hogy milyen bútordarabról van szó. A kettő közül azonban az Opti a kedvencem, amely méhviaszt tartalmaz. Ezt használom az ebédlőasztalhoz és a székeihez, valamint a teret elválasztó fa "gyöngyfüggönyhöz" is. Ahhoz azonban, hogy valóban eredményes legyen a használata, a tisztítandó bútort előbb száraz ruhával törlöm át, ezután egy puha, lehetőleg nem "szöszölős" rongyra ráöntök egy keveset az Optiból, majd ezzel alaposan átdörzsölöm a felületet. Ezt addig teszem, amíg úgy látom, hogy nem képes többet beszívni belőle a bútor, és már elegendően fényes. Merthogy ettől aztán az lesz, ráadásul foltok nélkül! Bátran ajánlom mindenkinek, bár azt fontos tudni, hogy préselt falemezre és egyéb fautánzatokhoz nem használható.

Bútortisztító műanyagra, üvegre, fára

Pálma kedvence: Pronto Por Stop

A lakásomban többségben vannak a fából készült bútorok, ezért kezdetben nem volt kérdéses, hogy ezeket speciális szerrel kezeljem. A faápolók azonban egytől egyig zsíros hatást eredményeztek, ráadásul hamar elegem lett abból, hogy más termékeket kell használnom, ha a tévét vagy a hifit akarom portalanítani, és mást, ha a fafelületeket szeretném tisztán tartani. Ezért kutatni kezdtem egy olyan szer után, ami önmagában alkalmas mindenféle felület tisztántartására.
Ekkor akadtam rá a Pronto Por Stop nevű spray-jére, amibe azonnal bele is szerettem. Ez a termék ugyanis egyaránt használható a fafelületekre, műanyagra és üvegre - többek között a tévé üvegfelületére is - úgy, hogy sem foltot, sem csíkot nem hagy, miközben a fának is szép, fényes felületet kölcsönöz. Ráadásul nem véletlenül por stop a neve: képes taszítani a port, így szemmel láthatólag hosszabb ideig maradnak pormentesek a bútorok, mint más tisztítószerek használatakor.

Kizárólag kendővel!

Lilla kedvence: Pronto törlőkendő

Egy szépen megmunkált fa kisszekrényen, és egy régi-régi zongorán kívül nincsenek kényesebb bútoraim, így általában a jól bevált vizes törlőkendőt használom a lakás tisztántartására. Előbbiek azonban több figyelmet és gondosabb ápolást igényelnek, így esetükben a gyengéd tisztítóerővel bíró, mégis hatékony, klasszikus bútortisztítónak számító Prontót vetem be, méghozzá a Pronto Wipes 24 darabos aloe verás törlőkendőket. A törlőkendők finoman tisztítják és ápolják a bútorokat, természetes fényt kölcsönöznek nekik, emellett antisztatikussá teszik őket, így kevésbé porosodnak. A kendők elsősorban kezelt fafelületek tisztítására alkalmasak, bőrbútorok, illetve kezeletlen fabútorok tisztántartására nem szabad használni őket.

Naranccsal a por és a szag ellen

Melinda kedvence: Pronto narancsillattal

Ritkán veszem rá magam igazi nagytakarításra, de akkor minden eszközt bevetek a por ellen. Attól függetlenül, hogy már megtaláltam a számomra legmegfelelőbb portalanítót, minden alkalommal kisebb rituálét tartok. Először egyszerűen nedves ruhával törölgetem át a bútorokat, majd csak ezután fújom be illatos bútorápoló spray-vel.
A krémeket és a különböző folyadékokat kevésbé kedvelem, velük ellentétben ugyanis az aerosolos bútorápolók nem hagynak nyomot, és hamar felszívódnak.

Megérkezett a Lysol fertőtlenítő család

Magyarországra is megérkezett a több, mint 130 éves fertőtlenítő márka.

A Lysol fertőtlenítő mosószeradalék elpusztítja a baktériumok, gombák és vírusok 99,9%-át, a Lysol fertőtlenítő spray pedig amellett, hogy több, mint 100 felületen pusztítja el a vírusok, gombák és baktériumok 99,9%-át.* elsőként veszi fel a harcot bizonyított hatékonysággal a COVID-19 betegséget okozó vírus ellen.

*A Lysol fertőtlenítő spray kémiailag elpusztítja a címkén felsorolt  mikroorganizmusokat. A Lysol fertőtlenítő hatású mosószeradalék az áztatás során elpusztítja a címkén felsorolt mikroorganizmusokat. Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

A narancsos Prontót azonban nemcsak azért szeretem, mert szép fényt ad a fa bútoroknak, hanem azért is, mert a takarítás utáni por-szag helyett üde és tiszta gyümölcsillatot varázsol a lakásba.

Ezt is szeretjük