4 pont a lakásban, ahol elszökhet a meleg: ezeket vizsgáld meg, hogy ne szaladjon meg a rezsi

A fűtésszezon most kritikus: hogyan tarthatod bent a meleget? Ismerned kell a pontokat, ahol elszökhet.

Hol szökik el a meleg?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Télidőben mindenki azt szeretné, ha lakása kellemesen meleg lenne, az égbe szökött rezsiárak mellett viszont az is fontos, hogy minél kevesebb pénzt vigyen el a fűtés.

A cél ennélfogva az, hogy a már felfűtött szobában bent is maradjon a meleg. Jó tudni tehát, hogy melyek azok a pontok a lakásban, ahol az elszökhet.

Hol szökik el a meleg?

Rosszul záródó nyílászárók - Különösen a régi fa ablak- és ajtókeretekre jellemző, hogy rosszul zárnak.

Az anyag megvetemedése miatt széleiknél akár kis rések is láthatók lehetnek, melyeken át sok hő kiáramolhat, illetve sok hideg levegő juthat be, ami miatt több fűtésre lesz szükség a meleg fenntartásához. A régi kereteket érdemes újakra cseréltetni, vagy ha erre nincs mód, gondoskodni a szigetelésről, például nútmarással.

Ablak felülete - Az ablaküvegek ma már általában több rétegből állnak, melyek között hőszigetelő szerepű gáz van. Noha ez már egy lépés a meleg bent tartására, a nagy felületen át mégis sok hő szökhet el. Érdemes pluszban egy hőszigetelő fóliát is feltenni az üvegre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Padló - Amennyiben a lakás földszinti vagy magasföldszinti, a padló felől rengeteg hideg érkezik. Érdemes egy vastagabb szőnyeggel fedni a padlót.

A radiátor mögött - Szemügyre véve a radiátort, jól látható, hogy annak egyik fele a fal felé néz, így a belőle áradó meleg jó része a hideg falon át elvész. Jó ötlet felrakni egy hőtükörfóliát a falra, így a meleg vissza fog fordulni a szoba irányába.

Ablakszigetelés házilag

Ha ablakkereteidre ráférne a szigetelés, következő cikkünk segít, hogyan teheted meg saját kezűleg.

Ajtó- és ablakszigetelés egyszerűen, házilag: így csináld, hogy se a huzat, se a bogarak ne jussanak be

Egyszerű munka, és egy délután alatt el is készülhet.

Elolvasom
Ezt is szeretjük