4 pont a lakásban, ahol elszökhet a meleg: ezeket vizsgáld meg, hogy ne szaladjon meg a rezsi
A fűtésszezon most kritikus: hogyan tarthatod bent a meleget? Ismerned kell a pontokat, ahol elszökhet.

GettyImages-1062148914
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Télidőben mindenki azt szeretné, ha lakása kellemesen meleg lenne, az égbe szökött rezsiárak mellett viszont az is fontos, hogy minél kevesebb pénzt vigyen el a fűtés.

A cél ennélfogva az, hogy a már felfűtött szobában bent is maradjon a meleg. Jó tudni tehát, hogy melyek azok a pontok a lakásban, ahol az elszökhet.

Hol szökik el a meleg?

Rosszul záródó nyílászárók - Különösen a régi fa ablak- és ajtókeretekre jellemző, hogy rosszul zárnak.

Az anyag megvetemedése miatt széleiknél akár kis rések is láthatók lehetnek, melyeken át sok hő kiáramolhat, illetve sok hideg levegő juthat be, ami miatt több fűtésre lesz szükség a meleg fenntartásához. A régi kereteket érdemes újakra cseréltetni, vagy ha erre nincs mód, gondoskodni a szigetelésről, például nútmarással.

Ablak felülete - Az ablaküvegek ma már általában több rétegből állnak, melyek között hőszigetelő szerepű gáz van. Noha ez már egy lépés a meleg bent tartására, a nagy felületen át mégis sok hő szökhet el. Érdemes pluszban egy hőszigetelő fóliát is feltenni az üvegre.

A cikk az ajánló után folytatódik

Padló - Amennyiben a lakás földszinti vagy magasföldszinti, a padló felől rengeteg hideg érkezik. Érdemes egy vastagabb szőnyeggel fedni a padlót.

A radiátor mögött - Szemügyre véve a radiátort, jól látható, hogy annak egyik fele a fal felé néz, így a belőle áradó meleg jó része a hideg falon át elvész. Jó ötlet felrakni egy hőtükörfóliát a falra, így a meleg vissza fog fordulni a szoba irányába.

Ablakszigetelés házilag

Ha ablakkereteidre ráférne a szigetelés, következő cikkünk segít, hogyan teheted meg saját kezűleg.

Ezt is szeretjük