Rossz vége lesz, ha mindenki klímával akar fűteni: erre senki sem gondol előre

Sokan ebben keresik a megoldást, de nem lesz zökkenőmentes a klímás fűtés.

GettyImages-1325708815

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rezsicsökkentés csökkentése után sokan rettegéssel néznek a fűtésszezon elébe, hiszen horribilis összegű gázszámlákat dobhat be a postás.

Bár az évi 1729 - havi 144 - köbméteres használati limit alatt továbbra is csökkentett ár fizetendő, efelett úgynevezett lakossági piaci árat szabtak az energiaforrásért. Nem véletlen, hogy gázfűtés helyett sokan más alternatívát kerestek, és például a klímás fűtésben látnak megoldást.

A klímával fűtés veszélye

Korábbi cikkünkben arról kérdeztük Szűcs Gábor energiaszakértőt, hogy megéri-e a klímás fűtés, és valóban jobb lehetőséget ad-e a fűtésre, mint a gázfűtés.

A szakértő azt felelte, hogy a klímával való fűtés minden tarifa esetén kedvezőbb, mint gázzal történő megoldás, kiemelkedően H-tarifa esetén olcsóbb.

Rossz vége lesz?

Miután a klímás fűtés egy nagyon jó megoldást jelenthet, nem csoda, ha rengeteg háztartásban szeretnének erre a módszerre váltani. A megoldást maga Gulyás Gergely kormányszóvivő is említette korábban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A tömeges klímás fűtés ugyanakkor olyasmi, amire a hazai, elavult villamosenergia-szolgáltató rendszer nincs felkészülve, így megeshet, hogy ha túl sok háztartás kapcsol egyszerre klímát, áramellátási problémák, áramkimaradások lehetnek. A fenyegető problémáról Balogh József energetikai szakértő beszélt korábban az RTL-híradónak adott interjújában.

Sokan nem is gondolnak bele, de a vissza-visszatérő áramkimaradás komoly probléma lehetne. Nemcsak a lakás melegét veheti el, de a világítást és más, a mindennapok során végzett tevékenységet is akadályoz, megakasztja a hűtőhasználatot, sok helyen ellehetetleníti a főzést, sőt a munkavégzés útjába is állhat. A kimaradás azokra is veszélyt jelent, akik egészségi állapotuk miatt folyamatos áramhasználatra szorulnak.

Felmerül a kérdés, mi lenne a jó megoldás. Egyes háztartásokban kísérleteznek a klímahasználattal, másutt továbbra is gázzal fűtenek, de alacsonyabbra állítják a hőmérsékletet.

Az alacsony hőmérséklet veszélyt jelenthet

Utóbbit érdemes alaposan átgondolni, hiszen a túl alacsony beltéri hőmérséklet növelheti a szívbetegség kockázatát.

Ezt is szeretjük