Patyolattiszta lesz az ablak: így készül a házi, csíkmentes ablakmosó folyadék
Az ablak csíkmentes és ragyogó lehet a házi folyadékkal.

ablakmosas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó idő elérkeztével eljön a szokásos tavaszi ablaktisztítás ideje is, ám nem kell feltétlenül bolti ablakmosókhoz nyúlnod, ha ragyogóan tiszta üvegen át szeretnéd élvezni a beáradó napfényt.

Készíthetsz házilag is ablakmosó folyadékot, amelyet egy egyszerű spriccelős flakon és mikroszálas rongy vagy pamutrongy segítségével alkalmazhatsz. A következő házi keverék receptje azt a rendkívül kiábrándító helyzetet is segít elkerülni, hogy a fárasztó munka végeztével azt kelljen látnod, az egész ablak csupa csík maradt.

Csíkmentes házi ablakmosó folyadék

A csíkmentes ablakmosó receptje nem bonyolult, és semmi sem szükséges hozzá, ami ne lenne otthon, és nem is tartalmaz drága összetevőket.

Hozzávalók:

  • 2 bögre víz
  • 1/4 bögre ecet
  • 2 teáskanál mosogatószer

Fontos, hogy az ecet hagyományos ecet legyen. Az almaecet nem lehet jó helyettesítője, mivel az ablak csíkos lesz tőle. Az is fontos, hogy olyan mosogatószert válassz, amelyik áttetsző, és nem balzsamos. A balzsamos ugyanis ugyancsak foltosabbá teheti az ablak felületét.

Keverd össze a hozzávalókat, és töltsd egy virágpermetező flakonba. Ha nincs kéznél, egy kiürült spriccelőfejes flakont is kiöblíthetsz, és újra használhatsz erre a célra.

Pár fújásnyi folyadékot spriccelj az ablakra, majd ronggyal töröld át. Újságpapírt ne használj, mivel festékanyaga és maga a papír is oldódhat, ami csíkosan hagyhatja a felületet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az ablakmosó folyadék nemcsak a por, de a szmog miatt lerakódó szürkésbarna réteg eltávolítására is alkalmas, illetve bármilyen más szennyeződéssel is elbánik, legyen az madárpiszok vagy zsíros tenyérnyomok.

Plusz tipp: nézd meg az időjárás-jelentést, mielőtt lemosnád az ablakot, és ne szeles napra időzítsd a dolgot, hiszen a szél miatt a kelleténél hamarabb száradhat a nedves ablaküveg, és ez még a legklasszabb ablakmosó folyadék esetében is csíkos felületet eredményezhet.

Konyhasziget házilag

Ha pici a konyhád, akkor is lehet benne plusz felületet adó konyhasziget: így készítsd házilag!

Ezt is szeretjük