Patyolattiszta lesz az ablak: így készül a házi, csíkmentes ablakmosó folyadék

Az ablak csíkmentes és ragyogó lehet a házi folyadékkal.

ablakmosas

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A jó idő elérkeztével eljön a szokásos tavaszi ablaktisztítás ideje is, ám nem kell feltétlenül bolti ablakmosókhoz nyúlnod, ha ragyogóan tiszta üvegen át szeretnéd élvezni a beáradó napfényt.

Készíthetsz házilag is ablakmosó folyadékot, amelyet egy egyszerű spriccelős flakon és mikroszálas rongy vagy pamutrongy segítségével alkalmazhatsz. A következő házi keverék receptje azt a rendkívül kiábrándító helyzetet is segít elkerülni, hogy a fárasztó munka végeztével azt kelljen látnod, az egész ablak csupa csík maradt.

Csíkmentes házi ablakmosó folyadék

A csíkmentes ablakmosó receptje nem bonyolult, és semmi sem szükséges hozzá, ami ne lenne otthon, és nem is tartalmaz drága összetevőket.

Hozzávalók:

  • 2 bögre víz
  • 1/4 bögre ecet
  • 2 teáskanál mosogatószer

Fontos, hogy az ecet hagyományos ecet legyen. Az almaecet nem lehet jó helyettesítője, mivel az ablak csíkos lesz tőle. Az is fontos, hogy olyan mosogatószert válassz, amelyik áttetsző, és nem balzsamos. A balzsamos ugyanis ugyancsak foltosabbá teheti az ablak felületét.

Keverd össze a hozzávalókat, és töltsd egy virágpermetező flakonba. Ha nincs kéznél, egy kiürült spriccelőfejes flakont is kiöblíthetsz, és újra használhatsz erre a célra.

Pár fújásnyi folyadékot spriccelj az ablakra, majd ronggyal töröld át. Újságpapírt ne használj, mivel festékanyaga és maga a papír is oldódhat, ami csíkosan hagyhatja a felületet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ablakmosó folyadék nemcsak a por, de a szmog miatt lerakódó szürkésbarna réteg eltávolítására is alkalmas, illetve bármilyen más szennyeződéssel is elbánik, legyen az madárpiszok vagy zsíros tenyérnyomok.

Plusz tipp: nézd meg az időjárás-jelentést, mielőtt lemosnád az ablakot, és ne szeles napra időzítsd a dolgot, hiszen a szél miatt a kelleténél hamarabb száradhat a nedves ablaküveg, és ez még a legklasszabb ablakmosó folyadék esetében is csíkos felületet eredményezhet.

Konyhasziget házilag

Ha pici a konyhád, akkor is lehet benne plusz felületet adó konyhasziget: így készítsd házilag!

Ezt is szeretjük