Pénzt kaphatsz, ha nem tudod fizetni a számláidat
Újraindult a segítségnyújtó program
Így segít a szolgáltató, ha közüzemi tartozásod van.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Áram- és gázdíjtartozást felhalmozott családok számára hirdetett tartozásrendező programot a Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére.

A sajtóközlemény szerint a pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a projekt a családokat annak érdekében, hogy - miután tartozásukat rendezni tudták - jövőbeni gazdálkodásuk is tudatossá, tartozásuk rendezése pedig tartóssá, fenntarthatóvá váljon.

Díjnyertes tartozásrendező program

A program tájékoztatója kifejti, hogy a gazdasági és pénzügyi nehézségekkel küzdő családokban átmeneti, illetve hosszabb idejű számlafizetési gond alakulhat ki, így egyre nagyobb problémát jelent számukra a felhalmozott tartozás rendezése. A közlemény szerint az E.ON csoport folyamatosan keresi annak lehetőségeit, hogy miként tudja megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését.

A 2012-ben útjára indított pályázati program, a Háló, április 7-től az első 2014-es helyszínként Székesfehérváron és a környező településeken - Bakonykúti, Moha, Nádasladány, Pátka, Sárkeresztes, Sárkeszi, Szabadbattyán, Úrhida és Zámoly - is segítséget nyújt a fizetési gondokkal küzdő fogyasztóknak. Az egyedülálló tartozásrendező program 2013-ban elnyerte az Európai CSR díjat is.

Pénzügyi támogatás és képzés

Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária kommunikációs vezetőjének elmondása szerint a nehéz helyzetben lévőknek nemcsak direkt pénzügyi támogatást adnak, de aktívan bevonják őket abba a folyamatba, melynek célja, hogy segítséggel saját maguk tudjanak talpra állni.

Az anyagi támogatás mellett arra ösztönzik a családokat, hogy maguk is aktívan részt vegyenek az adósságrendezésben, így nem csupán átmeneti segítséget kapnak, hanem olyan tudást, mely segít, hogy hosszútávon is hatékonyan gazdálkodhassanak, és a munkaerőpiac újra aktív tagjaivá válhassanak.

Tippek, ha gondban vagy a számlákkal:

Kik jelentkezhetnek?

A programba olyan családok jelentkezhetnek, akik együttműködnek egy számukra egyénileg kidolgozott hátralékkezelési terv kialakításában és annak megvalósításában, és vállalják a program segítségével a 30 ezer, illetve 400 ezer forint közötti nagyságrendnek megfelelő tartozásaik rendezését.

A programnak fontos eleme a családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családi gazdálkodást átvilágító tanácsadói konzultáció. A programban való részvétel egyik feltétele, hogy legalább egy kereső legyen a családban, hogy a program megvalósítható legyen a részvevők számára.

Május 9-ig lehet leadni a pályázatokat

A program a SZÉNA Egyesület a Családokért szakembereinek segítségével valósul meg, akik helyismeretükkel és széles körű szakmai tapasztalatukkal kiemelt szerepet vállalnak mind a családok kiválasztásában, mind a programon való végigkísérésében, illetve az utánkövetésben. A pályázatok beadási határideje 2014. május 9., elbírálásuk folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig. A részletekről itt olvashatsz bővebben.

Ezt is szeretjük