Pénzt kaphatsz, ha nem tudod fizetni a számláidat

Újraindult a segítségnyújtó program

Így segít a szolgáltató, ha közüzemi tartozásod van.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Áram- és gázdíjtartozást felhalmozott családok számára hirdetett tartozásrendező programot a Családjainkért Alapítvány az E.ON felkérésére.

A sajtóközlemény szerint a pénzbeli segítség mellett képzéssel is támogatja a projekt a családokat annak érdekében, hogy - miután tartozásukat rendezni tudták - jövőbeni gazdálkodásuk is tudatossá, tartozásuk rendezése pedig tartóssá, fenntarthatóvá váljon.

Díjnyertes tartozásrendező program

A program tájékoztatója kifejti, hogy a gazdasági és pénzügyi nehézségekkel küzdő családokban átmeneti, illetve hosszabb idejű számlafizetési gond alakulhat ki, így egyre nagyobb problémát jelent számukra a felhalmozott tartozás rendezése. A közlemény szerint az E.ON csoport folyamatosan keresi annak lehetőségeit, hogy miként tudja megkönnyíteni ügyfelei számára a tartozások kiegyenlítését.

A 2012-ben útjára indított pályázati program, a Háló, április 7-től az első 2014-es helyszínként Székesfehérváron és a környező településeken - Bakonykúti, Moha, Nádasladány, Pátka, Sárkeresztes, Sárkeszi, Szabadbattyán, Úrhida és Zámoly - is segítséget nyújt a fizetési gondokkal küzdő fogyasztóknak. Az egyedülálló tartozásrendező program 2013-ban elnyerte az Európai CSR díjat is.

Pénzügyi támogatás és képzés

Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Hungária kommunikációs vezetőjének elmondása szerint a nehéz helyzetben lévőknek nemcsak direkt pénzügyi támogatást adnak, de aktívan bevonják őket abba a folyamatba, melynek célja, hogy segítséggel saját maguk tudjanak talpra állni.

Az anyagi támogatás mellett arra ösztönzik a családokat, hogy maguk is aktívan részt vegyenek az adósságrendezésben, így nem csupán átmeneti segítséget kapnak, hanem olyan tudást, mely segít, hogy hosszútávon is hatékonyan gazdálkodhassanak, és a munkaerőpiac újra aktív tagjaivá válhassanak.

Tippek, ha gondban vagy a számlákkal:

Kik jelentkezhetnek?

A programba olyan családok jelentkezhetnek, akik együttműködnek egy számukra egyénileg kidolgozott hátralékkezelési terv kialakításában és annak megvalósításában, és vállalják a program segítségével a 30 ezer, illetve 400 ezer forint közötti nagyságrendnek megfelelő tartozásaik rendezését.

A programnak fontos eleme a családi gazdálkodásra és munkaerő-piaci készségfejlesztésre irányuló képzés, illetve a családi gazdálkodást átvilágító tanácsadói konzultáció. A programban való részvétel egyik feltétele, hogy legalább egy kereső legyen a családban, hogy a program megvalósítható legyen a részvevők számára.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Május 9-ig lehet leadni a pályázatokat

A program a SZÉNA Egyesület a Családokért szakembereinek segítségével valósul meg, akik helyismeretükkel és széles körű szakmai tapasztalatukkal kiemelt szerepet vállalnak mind a családok kiválasztásában, mind a programon való végigkísérésében, illetve az utánkövetésben. A pályázatok beadási határideje 2014. május 9., elbírálásuk folyamatosan történik, a rendelkezésre álló összeg keretéig. A részletekről itt olvashatsz bővebben.

Ezt is szeretjük