Hatalmas átverés a rezsicsökkentő készülék: megdöbbentő a leleplezés!
Nemcsak hogy nem spórol, de még plusz költséget is produkál.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaly októberben került a figyelem középpontjába az az energiamegtakarító készülék, mely tartós, akár 75%-os áramár-megtakarítást ígér alig több mint 10 ezer forintért.

A készülék

Akkoriban itt-ott lehetett olvasni az Energy Saver Pro készülékről, ám most a Villanyszerelők Lapja egy olyan átfogó anyagot készített a témában, mely az eddig homályban maradó részeket is felfedi.

Miről is van szó pontosan?

A kis, konnektorba dugható elektronikus készüléket népszerűsítő honlapokat számos webcímen el lehet érni. Ezeken olyan, forradalmian új, elektromosáram-megtakarító technológia alapján kifejlesztett eszközről írnak, mely optimalizálja és javítja az áram elosztását és felhasználását, mindez pedig az áramhasználat csökkenéséhez vezet a háztartásban, és akár 75%-os villanyszámla-megtakarítás is elérhető általa.

Mindemellett a leírások szerint a készülék tisztítja a káros vételi zavarokat, megtisztítja a hálózatot a bomlasztó hatásoktól, nagyon hatékony a kapcsolással működő fogyasztóknál, továbbá rendelkezik egy beépített túlfeszültség-védelemmel, így az egész háztartás minden berendezését képes megvédeni.

A Villanyszerelők Lapja szerint már maga a leírás is meglehetősen zavaros, és hozzáértők számára több helyen az értelmezhetetlenség határát súrolja.

Nem spórol, sőt, költséget generál

A készülék szakmai vizsgálatát a C+D Automatika Kft. munkatársai végezték el, akik közel 25 éve foglalkoznak méréstechnikával. A vizsgálat során azonban a fogyasztáscsökkenésnek a nyomaira sem bukkantak, pedig a sugalmazott, 50-75%-os értéknek nyilvánvalóan látszódnia kellene.

Nem mellékes információ, hogy, mikor a készüléket önállóan dugták be az elektronikus fogyasztásmérőbe, a kijelző 56-57 W-os teljesítményt mutatott, és éjszakára a dugaljban hagyva reggelre 1 eurónyi elfogyasztott villamos energia mutatkozott.

Tippek, amikkel spórolhatsz:

Ennek fényében tényként kijelenthető, hogy az Energy Saver kizárólag fogyasztóként viselkedik, mintsem energiamegtakarító eszközként, így a vásárlóknak nemcsak a beszerzése jelent kiadást, de a használata során további - nem is kevés - költséget generál.

Máshol is felfigyeltek rá

Az Energy Saver európai piacon való felbukkanása másoknak is szemet szúrt. A cseh dTest magazin novemberi cikkében beszámol róla, hogy az Energy Saver Pro értékesítése kapcsán a fogyasztóvédelmi törvény megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntetőjogi lépések indultak. Csehországban számos további média is foglalkozott az Energy Saverrel, általában a dTest cikkére hivatkozva. Szlovákiában a vEnergetike ír egy ügyesen kidolgozott csalásról - északi szomszédainknál 38 euróért árulják a készüléket.

Illegális rezsicsökkentés

Léteznek olyan módszerek is, melyek illegálisnak számítanak. Nézd meg a videót, és tudj meg többet!

Horvátországban a Narodni List nevű lap decemberben írt az energiamegtakarító készülékről, melyben felhívják a fogyasztók figyelmét az állami felügyelet tanácsára, miszerint tartózkodjanak a készülék megvásárlásától.

Ha szeretnél többet tudni arról, mit tehet a károsult fogyasztó, illetve hogyan állnak a hazai szervek az Energy Saver Pro terjesztéséhez, kattints ide, és olvasd el a Villanyszerelők Lapjának eredeti cikkét!

Képek: Villanyszerelők Lapja.

Ezt is szeretjük