Hatalmas átverés a rezsicsökkentő készülék: megdöbbentő a leleplezés!

Nemcsak hogy nem spórol, de még plusz költséget is produkál.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tavaly októberben került a figyelem középpontjába az az energiamegtakarító készülék, mely tartós, akár 75%-os áramár-megtakarítást ígér alig több mint 10 ezer forintért.

A készülék

Akkoriban itt-ott lehetett olvasni az Energy Saver Pro készülékről, ám most a Villanyszerelők Lapja egy olyan átfogó anyagot készített a témában, mely az eddig homályban maradó részeket is felfedi.

Miről is van szó pontosan?

A kis, konnektorba dugható elektronikus készüléket népszerűsítő honlapokat számos webcímen el lehet érni. Ezeken olyan, forradalmian új, elektromosáram-megtakarító technológia alapján kifejlesztett eszközről írnak, mely optimalizálja és javítja az áram elosztását és felhasználását, mindez pedig az áramhasználat csökkenéséhez vezet a háztartásban, és akár 75%-os villanyszámla-megtakarítás is elérhető általa.

Mindemellett a leírások szerint a készülék tisztítja a káros vételi zavarokat, megtisztítja a hálózatot a bomlasztó hatásoktól, nagyon hatékony a kapcsolással működő fogyasztóknál, továbbá rendelkezik egy beépített túlfeszültség-védelemmel, így az egész háztartás minden berendezését képes megvédeni.

A Villanyszerelők Lapja szerint már maga a leírás is meglehetősen zavaros, és hozzáértők számára több helyen az értelmezhetetlenség határát súrolja.

Nem spórol, sőt, költséget generál

A készülék szakmai vizsgálatát a C+D Automatika Kft. munkatársai végezték el, akik közel 25 éve foglalkoznak méréstechnikával. A vizsgálat során azonban a fogyasztáscsökkenésnek a nyomaira sem bukkantak, pedig a sugalmazott, 50-75%-os értéknek nyilvánvalóan látszódnia kellene.

Nem mellékes információ, hogy, mikor a készüléket önállóan dugták be az elektronikus fogyasztásmérőbe, a kijelző 56-57 W-os teljesítményt mutatott, és éjszakára a dugaljban hagyva reggelre 1 eurónyi elfogyasztott villamos energia mutatkozott.

Tippek, amikkel spórolhatsz:

Ennek fényében tényként kijelenthető, hogy az Energy Saver kizárólag fogyasztóként viselkedik, mintsem energiamegtakarító eszközként, így a vásárlóknak nemcsak a beszerzése jelent kiadást, de a használata során további - nem is kevés - költséget generál.

Máshol is felfigyeltek rá

Az Energy Saver európai piacon való felbukkanása másoknak is szemet szúrt. A cseh dTest magazin novemberi cikkében beszámol róla, hogy az Energy Saver Pro értékesítése kapcsán a fogyasztóvédelmi törvény megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntetőjogi lépések indultak. Csehországban számos további média is foglalkozott az Energy Saverrel, általában a dTest cikkére hivatkozva. Szlovákiában a vEnergetike ír egy ügyesen kidolgozott csalásról - északi szomszédainknál 38 euróért árulják a készüléket.

Illegális rezsicsökkentés

Léteznek olyan módszerek is, melyek illegálisnak számítanak. Nézd meg a videót, és tudj meg többet!

Horvátországban a Narodni List nevű lap decemberben írt az energiamegtakarító készülékről, melyben felhívják a fogyasztók figyelmét az állami felügyelet tanácsára, miszerint tartózkodjanak a készülék megvásárlásától.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha szeretnél többet tudni arról, mit tehet a károsult fogyasztó, illetve hogyan állnak a hazai szervek az Energy Saver Pro terjesztéséhez, kattints ide, és olvasd el a Villanyszerelők Lapjának eredeti cikkét!

Képek: Villanyszerelők Lapja.

Ezt is szeretjük