Gumis lepedő összehajtogatása: fura, de hatásos trükköt talált ki a nagyi
Jó dolog a gumis lepedő, de az összehajtogatása nehezebbnek tűnik, mint megmászni a Mount Everestet.

lepedo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gumis lepedő fantasztikus találmány, hiszen megkönnyíti és felgyorsítja az ágyneműhúzás folyamatát, és kényelmesebbé teszi a pihenést. Persze, mint mindig, az éremnek ezúttal is két oldala van: hiába praktikusan használható, összehajtani és tárolni jóval bonyolultabb.

Mert bárhogy ügyeskedsz, és bármennyire is szeretnéd tisztességesen elpakolni, a gumis lepedőt egyszerűen képtelenség szépen összehajtani. Akár így, akár úgy hajtod, az eredmény valahogy mindig egy nagy kupac textilcsomó lesz, ami hatalmas helyet foglal. Szerencsére az internet telis-tele van lelkes amatőrökkel, akik tökélyre fejlesztették a lepedőhajtogatás művészetét.

Gumis lepedő összehajtogatása 

Terri Estep Metz amerikai nagymamának elege lett abból, hogy egy rongyhalmaznak hatalma van felette, ezért, miután levette a szárítóról a gumis lepedőt, megmutatta, hogyan számolhatsz le vele egyszer és mindenkorra.

A hasznosnak tűnő, de inkább borzasztóan vicces felvételt kikerülése óta mostanáig közel 750 ezren látták, és persze azóta is lelkesen osztogatják. A 2 perces videó lényege, hogy a nagyi hóangyal módjára belenyúl a lepedő csücskeibe, oldalra fordul, majd óvatosan kimászik, és felpattan. Az anyag pedig, láss csodát, elrakásra kész. Nekünk kicsit sok hűhónak tűnik, valószínűleg egyszerűbben is össze lehet hajtani. Mint az a következő videóból jól látszik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Calgon Hygiene Gél–Antibakteriális gél a mosógépek védelme érdekében

A Calgon Hygiene Gél ötvözi a vízkő elleni védelmet az antibakteriális összetevőkkel, így a mosógépben található baktériumok 99,9%-át elpusztítja.*

*EN13697 szerint tesztelve, 40°C vízhőmérsékleten végzett 60 perces mosáson

*Biocidok alkalmazásakor ügyeljen a biztonságra! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Promóció

Kevésbé extrém módszer

A YouTube-on arra is találni szép számmal példát, hogyan hajtogass össze egy gumis lepedőt úgy, hogy ne csak helyet takaríthass meg a szekrényben, de a látvány is esztétikus legyen. Ebből a videóból mindezt elsajátíthatod alig több mint másfél perc alatt.

Mindig is tudni akartad, hogyan lehet könnyen kivasalni a mindenhol ráncolódó, vékony anyagú gumis lepedőt? Például így!

Locsolócső újrahasznosítása

Szükségtelen minden régi használati tárgytól megszabadulni egy-egy lomtalanítás alkalmával, már csak azért is, mert manapság kifejezetten trendi a megunt eszközök újrahasznosítása a lakásban és akár a kertben is.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük