Így lesz hófehér és tiszta a fuga sikálás nélkül: egyetlen filléres szerrel!

Ezt használd, ha beszürkült, megsárgult a fuga, vagy éppen a penész ette bele magát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Legyen szó akár a fürdőszoba faláról vagy éppen a konyhapadlót borító járólapokról, a csempetisztítás folyamatánál lényegesen komolyabb kihívást jelenthet a besárgult, megszürkült vagy éppen penészes fugák újjávarázsolása, nem beszélve arról, hogy sokaknak sem idejük, sem pedig türelmük nincs ahhoz, hogy a lapok közötti rések labirintusát dörzsöljék és sikálják akár órákon át.

Szerencsére léteznek utóbbinál jóval egyszerűbb módszerek is, melyek ráadásul a pénztárcádat is kímélik, a legegyszerűbb, ugyanakkor legnépszerűbb és legolcsóbb házi szerek is segíthetnek ugyanis, hogy újra tiszták legyenek a csempék közötti rések.

Fugatisztítás ecettel

Nem véletlen, hogy az ecet az egyik legkedveltebb házi szer, mely, ahogy szinte minden másra is a háztartás területén, fugatisztításra is kiválóan alkalmas fertőtlenítő, tisztító, vízkőoldó és gombaölő hatása révén.

Mielőtt nekikezdenél a tisztításnak, a fürdőszobában érdemes egy kevés gőzt képezned - például úgy, hogy kis forró vizet engedsz a fürdőkádba vagy a csapba -, hogy fellazuljanak a szennyeződések, illetve a padlót borító csempék esetében is érdemes porszívózással, majd felmosással kezdened, hogy minél kevesebb szennyeződéssel legyen dolgod.

Az ecetből ezután önts egy keveset egy kis tálkába - jobb, ha 20%-os, erős verziót használsz, hígítatlanul -, majd egy rongy csücskét belemártva, illetve például egy régi ecset segítségével kend át vele a fugákat. Bár ez időigényes feladatnak tűnik, ezután nem kell mást tenned, mint várni 15 percet, hogy hasson, majd átmosnod a felületet alaposan tiszta vízzel. A legjobb esetben újszerűen tiszták lesznek a fugák, ha azonban elsőre nem lett tökéletes az eredmény, meg is ismételheted a műveletet. Arra azonban nagyon figyelj, hogy ne használj ecetet színes fugákon, ugyanis kifakíthatja, kifehérítheti őket.

Plusz egy tipp: így készíts fugatisztító házi pasztát

Nemcsak az ecet funkcionálhat azonban hatékony fugatisztító házi szerként, de akár a közkedvelt szódabikarbónát, illetve a citromsavat is bevetheted, ha kevés víz segítségével pasztát készítesz belőlük, majd ezt kened a fugákra akár egy régi fogkefe segítségével, mellyel a tökéletes hatás érdekében kissé meg is dörzsölgetheted a felületet. Miután hagyod hatni körülbelül annyi ideig, mint az ecet esetében, itt is alapos, tiszta vízzel való lemosással zárd a műveletsort.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük