A legdrágább a lista végén - Forró levegős sütőket teszteltek

A sült krumplit mindenki szereti, az olajszagot viszont már kevésbé. Ezen segítenek a forró levegős sütők, amiket most a Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztelt.

Forró levegős sütők tesztje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egykor a klasszikus olajsütők nagy népszerűségnek örvendtek, de manapság már kevésbé népszerűek a magas étolajáraknak és az egészségesebb étkezési szokásoknak köszönhetően.

Az olajsütők új generációja a forró levegős sütők, amik szinte egyáltalán nem igényelnek olajat, mégis ugyanolyan hatékonyak, mint a régi sütők. Ezeket tesztelte most a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban laboratóriumi körülmények között. 

A legdrágább sütő végzett a lista végén

A felmérésben húsz márka hatvan forró levegős sütőjét vizsgálták, ahol a sütés minősége volt a legfontosabb szempont. Emellett vizsgálták a termékek energiafogyasztását, minőségét, hogy mennyire biztonságosak elektromos és termikus szempontból. Valamint hogy mennyire felhasználóbarátok a mindennapi használat során. 

Multifunkciós sütő
Fotó: perfect loop / Getty Images Hungary

A teszten meglepő eredmények születtek, hiszen a legdrágább vizsgált sütő, az átlagosan 160 ezer forintért kapható Sage SOV860BSS4 The Smart Oven* Air Fryer végzett az utolsó helyen 53%-os eredményével. Rossz helyezését lassú sütési idejének és viszonylag magas energiafelhasználásának köszönheti. Míg a legolcsóbb termék, a csupán 21 ezer forintért kapható Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer a középmezőnyben végzett 61%-os eredménnyel. 

Nem az ára határozza meg tehát a forró levegős sütőknél sem, hogy melyik a legjobb, és itt is érdemes az arany középutat választani. Hiszen a tesztben jól szerepeltek a 40 ezer forint körül kapható alapmodellek. Ezek használata biztonságos, minőségi anyagból készültek, ráadásul a sütési eredményeik is megfelelőek. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Jó, ha tudod sütővásárlás előtt

Ha még csak most barátkozol a forró levegős sütő gondolatával, fontos tisztában lenned néhány dologgal. Először is, az ilyen típusú sütőben sült ételeknek másabb lesz az íze, mint a hagyományos sütőkben készülteknek. Ezzel együtt egészségesebbek is, mivel nem kell olaj az elkészítésükhöz (csak egy pár csepp esetleg). 

Fontos, hogy megnézd, mekkora helyen tudod majd tárolni, hiszen különböző méretben kapható. És azt is, hogy milyen gyakran fogod használni. Hiszen felesleges a konyhapulton tárolni, ha csak havonta egyszer veszed elő. Családi összejövetelek alkalmával azért ne erre a sütőre támaszkodj, mert az elkészíthető ételek mennyisége általában 300 grammtól 1,5 kilogrammig terjed. 

Sütő cikk1
Fotó: Ali Majdfar / Getty Images Hungary

A fentieken túl még számos extra funkcióval is bírhat egy forró levegős sütő, mint például a kukucskálóablak, az időzítő, a hőmérséklet-szabályozás, a keverőlapát, az intelligens vezérlés vagy az extra rekesz, aminek a segítségével kétféle ételt is készíthetsz egyszerre. 

A klímákat is tesztelték korábban - Hatalmas klímateszt az itthon kapható darabokról: milyet, hova, mennyiért?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi szervezetekkel együttműködve 55, hazánkban is megvásárolható inverteres, oldalfali split klímaberendezést tesztelt.

Hatalmas klímateszt az itthon kapható darabokról: milyet, hova, mennyiért?

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi szervezetekkel együttműködve 55, hazánkban is megvásárolható inverteres, oldalfali split klímaberendezést tesztelt.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük