Forradalmi csodaszer baktériumok, gomba ellen
Moss ezüstkolloiddal!
Az ezüstkolloidnak a háztartásban is nagy hasznát veheted, köszönhetően fertőtlenítő hatásának.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ezüstkolloid az orvostudományban elismert gyógyszernek számító, immunrendszert erősítő anyag. A legkülönfélébb panaszokat gyógyítja, de kevesen tudják róla, hogy mosópor mellett is alkalmazható, mert kiváló fertőtlenítőszer.

Remekül megbirkózik a ruhaszövetbe beleivódott szennyeződésekkel - közöttük a gombákkal és baktériumokkal is -, ugyanakkor magát a textíliát nem károsítja.

Természetes tisztaság

Az ezüstkolloid a többi fertőtlenítővel szemben semmi káros vagy mérgező anyagot nem tartalmaz. Ez bizonyított tény, hiszen ételek tartósítására is szokták használni. Régebben például tejbe tettek ezüstpénzt, így nem savanyodott meg rövid idő alatt.
Öt-hat perc alatt elpusztítja a szövetben megbúvó baktériumtörzseket - közel 650 fajtát -, vírusokat, gombákat, sőt, még a penészt is. Nem véletlen, hogy a mosógépek dobját is ezüstözik, illetve, hogy ezüsttel átszőtt fehérneműket is piacra dobtak.

Amennyiben érzékeny a bőröd, az ezüstkolloid használata lehet a tökéletes természetes megoldás. Nincs benne semmilyen káros, allergén összetevő, hiszen desztillált víz és 99%-osan tiszta ezüst keveréke. Nem irritál, semmilyen bőrpírt, viszketést, kiütést nem okoz.

Hogyan használd mosáshoz?

A folyékony nehézfémet 1000 ml-es kiszerelésben árulják, de ennek a töredéke elég egy adag ruha tisztításához. Önts körülbelül 30-50 ml-t a ruhák közé a dobba, és a szokásos módon indítsd el a mosógépet. A ruhaneműk attól szagosodnak be, hogy a különböző baktériumok megtapadnak a felszínen, majd egyre jobban beleivódnak a szövetszálak közé.

Az ezüstkolloid elpusztítja ezeket a kórokozókat, és egyfajta antibakteriális védőburkot képez a textílián. Akár mosópor mellett, akár mosódióval nyugodtan használhatod, mert az anyagban nem tesz kárt.

Már az ókorban felismerték az ezüstkolloid jótékony hatását, és különféle bőrbetegségekre - például pattanásokra, ótvarra, napégésre - alkalmazták. Azóta is nagy szerepe van, hiszen a már említett orvoslás mellett többek között ételek tartósítására is használják. De nem csupán külső, hanem belső megbetegedéseknél is kiváló medicina. Köhögést, tüdőgyulladást, allergiát, ízületi fájdalmakat, cukorbetegséget és még ezeregy másik tünetet is kezelnek vele.

Hosszan tartó kiszerelés, baráti ár

Az egyliteres kiszerelés ára körülbelül 3-4 ezer forint körül mozog. Ez drágának tűnhet, de egy üveg akár 34 mosáshoz is elegendő lehet, tehát két-három hónapig bőven kitart. Ugyanakkor egy átlagos, 250 ml-es tisztítószer ára is nagyjából 700 forintra rúg. Ezekből a fertőtlenítőszerekből elég sokat kell ahhoz használni, hogy valójában hatásosak legyenek, tehát hamar elfogynak, így legalább másfél havonta - ha nem hamarabb - muszáj újabb flakonnal beszerezni.

Ráadásul a mindenféle kémiai vegyszereket tartalmazó készítményekkel szemben az ezüstkolloid - mint ahogy már olvastad - teljesen természetes és környezetbarát.

Nem csak a ruhák tisztításánál veheted hasznát

Ablaküveg-permetező, kád- és WC-fertőtlenítő, padlótisztító. A lakás különböző részein más-más tisztítószert kell használni, ami bizony nem olcsó mulatság, ráadásul a sok vegyszer nem éppen környezetbarát. Az ezüstkolloidot felhasználhatod otthonod bármelyik részénél. Öntheted felmosó vízbe, pucolhatod vele az ablakot, de akár még a szobanövények leveleit is áttörölheted vele. Egyszóval, ha higiéniáról van szó, ennél jobbat nem találsz.

Kifejezetten ajánlott akkor is, ha valamilyen betegség üti fel a fejét a családban. Legyen szó megfázásról vagy akár bárányhimlőről, az ezüstkolloiddal fertőtlenített területek és persze a mosott ruhaneműk percek alatt elpusztítják a baktériumokat, így kicsi a valószínűsége, hogy a fertőzés továbbterjed.

Ezt is szeretjük