Jobban tisztít, fertőtlenít, szebb lesz tőle a bőr: érdemes sima szappant használni folyékony helyett
A kemény szappan lúgos kémhatása felelős egyedülálló tisztítóképességéért.

szappan-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sok háztartásban ma már nem, vagy csak alig használnak kemény szappant, és egyre népszerűbbek a folyékony változatok, pedig a hagyományos szappannak megvannak a maga előnyei. Például sokkal jobban tisztít.

A szappannak egyedülálló tisztítóhatása van, amely abban rejlik, hogy a kémhatása - a boltban kapható folyékony szappanokkal és tusfürdőkkel szemben - mindig lúgos, nem pedig bőrsemleges vagy savas. Ezt a bőrsemlegességet a tusfürdők esetében általában előnyként szokták emlegetni, de nem minden esetben az.

Miért jó a szappan?

A bőrsemleges - 5,5-ös pH-értékű - termékek ugyan valóban kíméletesen tisztítanak, mert nem zavarják meg a bőr savköpenyét, azonban emiatt nem tudnak olyan mélyen tisztítani, mint a lúgos kémhatású kemény szappanok, melyek lemossák a savköpeny felső rétegét, és így teret engednek a bőr megújulásának. 

szappan 4

A szappan tehát eltávolít minden szennyeződést, ami kifejezetten jót tesz a fertőzéses betegségeknek és az ekcémának.

A kézfertőtlenítő folyékony szappanok természetesen szintén hatásosak, itt csupán a sima változatokkal áll meg az összehasonlítás.

Annak a félelemnek sincs semmi alapja, hogy a szappan - főleg, ha többen is használják - átadhatja a fertőzéseket. Egy kutatás ugyanis bizonyítja, hogy a szappanról egyszerűen lemoshatóak folyóvíz alatt a baktériumok, így ha az ember tart a fertőzésveszélyről, elég a víz alá tennie a tömböt, és csak azután felhabosítani. Amikor pedig nem használod a szappant, tartsd száraz helyen, így a baktériumok még kevésbé fogják jól érezni magukat a felszínén.

Most különösen fontos a rendszeres és nagyon alapos kézmosás, amihez bátran használjunk szappant.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Kávéfolt eltávolítása

A szappan nem csak a mosakodáshoz használható, a takarításban is segítséget jelenthet. Jól kiszedi például a kávéfoltot a szőnyegből! Mutatjuk, hogyan.

A képek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük