Milyen a lakásod?

Így tedd harmonikussá!

Ha szeretnéd, hogy otthonod lakájos legyen, fontos, hogy a stílusok és a színek egymással harmóniában álljanak. Megmutatjuk, hogy csináld!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Épp most költözöl új lakásba, vagy felújításon töröd a fejed? Ha nem tudod, hogyan alakítsd ki minél ízlésesebben a környezeted, adunk néhány ötletet. Nem mindegy ugyanis, hogy egy bizonyos stílushoz milyen színeket kombinálsz.

Romantikus stílus

Valamennyi stílus közül talán ez bír a legszemélyesebb, legintimebb hangulattal. Az egymáshoz első pillantásra nem illő tárgyak eklektikus gyűjteményének köszönhetően a meghittség és a nyugalom mellett egyértelműen érződik az otthon melege.

Nem kell feltétlenül zsúfoltnak vagy túlontúl hagyományosnak lennie, a lényeg egyszerűen csak a nosztalgia hangsúlyozásában rejlik.

Ideális falszín

A romantikus stílus a múlt kincseinek egyvelege, ezért a falszínnek is vissza kell adnia a letűnt korok kissé megfakult, lelakott báját. A festett felületeknek nem szabad tökéletesnek lenniük, mert a hibák inkább fokozzák a romantikus hangulatot – épp ezért a legjobb, ha nem hívsz szakembert, hanem te magad végzed el a munkát. A legjobb választás számodra a krémszín, a pasztellkék, a szürke vagy a fakó rózsaszín árnyalatai között keresendő. A romantikus stílusú belső terekben általában a krétaszerű, lágy, természetes színű festékek mutatnak jól. Ezek ugyanis kellően finom hátteret biztosítanak a berendezés összeállításában alkalmazott minta- és textúrakeverékeknek.

Klasszikus stílus

Az összhatás kifinomultan elegáns, és jólesik a szemnek. Ha szereted körülvenni magad fényűző, ám mégis egyszerű darabokkal, a klasszikus stílus éppen neked való.

Ez a felnőttes lakásbelső nem csak a jól szervezett életet, a rendszeretetet és a részletek iránti figyelmet követeli meg, hanem a legjobb minőségű bútorokat és a legelegánsabb árnyalatokat is.

Optimális falszín

A klasszikus színpaletta tagjait eredetileg természetes pigmentekből nyerték, és sokféle tónust alkottak a lágy krémszíntől a barnás, vöröses árnyalatokon át egészen a zöldig és kékig. A nagy választék ellenére azonban ajánlott inkább a színek takarékos használata. A visszafogott alapszínt élénkítsd festett szegély- és díszlécekkel. Ne használd a világoskéket vagy a halványzöldet, ha a szoba északi tájolású, mert túl hideg hangulatot kölcsönöz neki. Ilyen esetben szerencsésebb döntés a lágy krémszín vagy a teltebb óarany. De jó megoldás lehet a tapéta is. Válassz széles, függőleges csíkozású vagy nagyobb mintás, elegáns tapétákat.

Multikulturális stílus

A multikulturális tárgyak óriási választékának és az online vásárlásnak köszönhetően még sosem volt ilyen könnyű a világ legkülönbözőbb tájairól származó bútorokat beszerezni. A kevert stílus figyelmen kívül hagyja a szokványos belterek kialakításának összes szabályát. A színek és formák széles palettájáról válogat, amikor berendezési tárgyak választásáról vagy a különböző árnyalatokról van szó.

Tökéletes falszín

A multikulturális stílus esetében felhasznált színek országonként és régiónként változhatnak. Indiában például gyakori a vibráló rózsaszín, míg a mediterrán területeken a narancsos árnyalatokat kedvelik inkább. A legjobb, ha kiválasztasz néhány tónust, és azokhoz ragaszkodsz. Mivel a multikulturális stílus követi a természetes színezőanyagok és festékek árnyalatait, többnyire a földszínek, telt vörös és a barna a domináns. A tökéletes festékréteg helyett inkább törekedj a kevésbé merev megközelítésre.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fal árnyalata legyen matt és lágy. Így a minták kavalkádjával és az eklektikus berendezéssel ellentétes, egyszerű hatást érhetsz el. Amennyiben van kedved, használhatsz tapétát is. Ha szereted a természetes textúrákat, válassz bambuszból készült, illetve kézzel gyártott terméket.

Cikkünk a Lakásdekoráció mindenkinek című könyv alapján készült.

A könyvből megtudhatod mindazt, amit a tökéletes otthon megteremtéséhez kell.
A kötet tartalmazza az alapvető lakás-felújítási technikák ismertetését, lépésről-lépésre leírt útmutatásokkal és illusztrációkkal. Fényképes ötlettárral segít az otthon valamennyi helyiségének berendezésében és dekorálásában a konyhától a hálószobáig. Beavatja az olvasót a stílusok, a színek és a minták műhelytitkaiba. Praktikus könyv mindazoknak, akik saját kezűleg alakítanák ki álmaik otthonát.

Kiadja a Reader's Digest.
Ára 7990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük