7 mindennapi dolog, ami komolyan rontja a lakásod értékét
Van, amelyik ellen nehezebb tenni, mindenesetre érdemes tudnod róluk.

Dia

 	Távfűtés 	Bár vannak, akik kifejezetten kedvelik, sokat ronthat a lakásod értékén, ha távfűtéses, és nincs egyedi mérővel felszerelve. Ekkor ugyanis igen kiszolgáltatott helyzet alakulhat ki: az, hogy mennyit fizetsz a fűtésért, eközben pedig milyen meleg van a lakásban, nagyban függ a többi lakótól is. 	Kapcsolódó cikk: 	Így spórolhatsz, ha távfűtés van a lakásban »

Távfűtés

Bár vannak, akik kifejezetten kedvelik, sokat ronthat a lakásod értékén, ha távfűtéses, és nincs egyedi mérővel felszerelve. Ekkor ugyanis igen kiszolgáltatott helyzet alakulhat ki: az, hogy mennyit fizetsz a fűtésért, eközben pedig milyen meleg van a lakásban, nagyban függ a többi lakótól is.

Kapcsolódó cikk:
Így spórolhatsz, ha távfűtés van a lakásban »

Dia

 	Penész 	Ha könnyen penészesedik a lakás, ráadásul annak ellenére, hogy igyekszel minél többet szellőztetni, és eltakarítani a már kialakult foltokat, lehet, hogy a lakás rossz szigetelése, illetve hőhidak állnak a háttérben. Ha azonban így is van, megfelelő festékek és megelőzésként használt szerek alkalmazásával visszaszoríthatod a penészesedés mértékét. 	Kapcsolódó cikk: 	Így irtsd ki örökre a penészt a lakásból »

Penész

Ha könnyen penészesedik a lakás, ráadásul annak ellenére, hogy igyekszel minél többet szellőztetni, és eltakarítani a már kialakult foltokat, lehet, hogy a lakás rossz szigetelése, illetve hőhidak állnak a háttérben. Ha azonban így is van, megfelelő festékek és megelőzésként használt szerek alkalmazásával visszaszoríthatod a penészesedés mértékét.

Kapcsolódó cikk:
Így irtsd ki örökre a penészt a lakásból »

Dia

 	Huzatos nyílászárók 	A régi, nem megfelelően szigetelő nyílászárók jelentős mértékben ronthatják a lakás értékét, hiszen huzatosak lesznek miattuk, és a fűtés ellenére is hűvösek maradhatnak a helyiségek. Bizonyos esetekben azonban tömítéssel is segíthetsz a problémán. 	Kapcsolódó cikk: 	Így felezd meg a fűtésszámlát! »

Huzatos nyílászárók

A régi, nem megfelelően szigetelő nyílászárók jelentős mértékben ronthatják a lakás értékét, hiszen huzatosak lesznek miattuk, és a fűtés ellenére is hűvösek maradhatnak a helyiségek. Bizonyos esetekben azonban tömítéssel is segíthetsz a problémán.

Kapcsolódó cikk:
Így felezd meg a fűtésszámlát! »

Dia


            	Régi cső- és vezetékrendszer
            	A régi, elhasználódott cső- és vezetékrendszerek nemcsak, hogy ronthatják a lakás értékét, de idővel komolyabb problémákat is okozhatnak. Érdemes bizonyos időközönként ellenőriztetni, karbantartani őket.

Régi cső- és vezetékrendszer

A régi, elhasználódott cső- és vezetékrendszerek nemcsak, hogy ronthatják a lakás értékét, de idővel komolyabb problémákat is okozhatnak. Érdemes bizonyos időközönként ellenőriztetni, karbantartani őket.

Dia

 	Por és szmog 	Ha könnyen porosodik a lakás, az annak is lehet a következménye, hogy olyan környéken laksz, ahol nagy a forgalom, és szennyezett a levegő. Ez pedig jelentős mértékben ronthatja a lakás értékét - jól szigetelő ablakokkal azonban mérsékelheted a lakásban a zaj- és levegőszennyezést. 	Kapcsolódó cikk: 	Így lassíthatod a lakás porosodását »

Por és szmog

Ha könnyen porosodik a lakás, az annak is lehet a következménye, hogy olyan környéken laksz, ahol nagy a forgalom, és szennyezett a levegő. Ez pedig jelentős mértékben ronthatja a lakás értékét - jól szigetelő ablakokkal azonban mérsékelheted a lakásban a zaj- és levegőszennyezést.

Kapcsolódó cikk:
Így lassíthatod a lakás porosodását »

Dia

 	Beázás 	A beázás esztétikailag is hagy maga után kívánnivalót, ugyanakkor a lakás szerkezeti hibáira is utalhat. Mielőbb nézesd meg szakemberrel, később komolyabbá válhat a helyzet.

Beázás

A beázás esztétikailag is hagy maga után kívánnivalót, ugyanakkor a lakás szerkezeti hibáira is utalhat. Mielőbb nézesd meg szakemberrel, később komolyabbá válhat a helyzet.

Dia

 	Nem vesznek körbe szomszédok 	Ha társasházban laksz, viszont olyan helyen, ahol nem vesznek körbe szomszédok, például saroklakásban, vagy épp alattad helyezkedik el a kocsibejáró, jóval nehezebb lesz majd felmelegíteni a lakást a fűtési szezonban.

Nem vesznek körbe szomszédok

Ha társasházban laksz, viszont olyan helyen, ahol nem vesznek körbe szomszédok, például saroklakásban, vagy épp alattad helyezkedik el a kocsibejáró, jóval nehezebb lesz majd felmelegíteni a lakást a fűtési szezonban.

Ezt is szeretjük
Szerző: Árbócz Lilla
Fotó: