4 tipp, ha van képed hozzá

Egyszerű, gyors, olcsó

Miért választanád az unalmas kereteket, ha a képeket ötletesebben is elrendezheted a falon? Szakíts a sablonokkal, és használd tippjeinket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A képek és a különböző alakú és mintájú keretbe foglalt fotók általában alapkellékei az otthonoknak, ám csakis akkor, ha megfelelően választják meg a helyüket, és ízlésesen rendezik el őket.

Sokan a mai napig hajlamosak ragaszkodni a cizellált, antik hatású keretekhez, míg mások a modern stílus jegyében kizárólag letisztult vonalú, egyszerű típusokba hajlandóak helyezni kedvenc képeiket, fotóikat.

Pedig van élet a már-már unalmasnak ható kereteken túl, sőt! Egyes képekhez nem is hiányzik a körítés, míg másoknak elegendő egy műanyag tasak is ahhoz, hogy a szoba díszeivé váljanak. Nem hiszed? Megmutatjuk!

Dobozold be!

Méghogy nem lehet egy helyen tárolni a nyaraláson készült fényképeket a szintén akkor gyűjtött kincsekkel! Csupán arra van szükség, hogy elengedd egy kicsit a fantáziád, és keret helyett dobozban gondolkodj! Mindehhez pedig nem kell más, mint egy fából készült, üveglappal zárható, néhány centiméter mélységű doboz, valamint az a fotó, és azok a kagylók, kavicsok vagy szárazvirág-fejek, amelyeket a kép mellett szeretnél látni.
A doboz aljának közepébe ragaszd bele a fotót, majd helyezd bele a kis kincseket is, és az üveglappal zárd le az egészet! Ezután már csak ki kell választanod azt a helyet a lakásban, ahová állítani szeretnéd a kincsesdobozt, és gyönyörködnöd benne!

Fényképek műanyag köntösben

Ha a fényképek kerülnek szóba, akkor a legtöbb embernek azonnal kisebb-nagyobb albumok, vagy asztalra állítható, esetleg falra akasztható fotókeretek jutnak az eszébe. Pedig van más, ráadásul sokkal kreatívabb és olcsóbb megoldás is arra, hogy ezek az emlékek méltó módon kapjanak helyet a lakásban, főként abban az esetben, ha olyan - esetleg fekete-fehér - képekről van szó, amelyek önmagukban is megállják a helyüket: például néhány jobb minőségű, átlátszó műanyag irattartó.

Ezekbe egyszerűen csúsztasd bele a kiválasztott fotókat, majd fém függönycsipeszek segítségével erősíts rájuk fém kampót, ezekre pedig tapadókorongokat! Ne aggódj, ha a festett falon nem maradnak fenn: kend be őket egy kevés, erre a célra alkalmas átlátszó ragasztóval, és rendezd el őket a falon vagy az egyik ajtón egymástól egyenlő távolságra!

Csak természetesen!

Ha az otthonodhoz nem illik a műanyag, vagy csak egyszerűen nem kedveled, akkor válaszd a tengerifüvet a képeidhez! Bár ez a megoldás némi kézügyességet, időt és türelmet kíván, az eredmény kárpótol mindenért.
Először is szerezz be egy szélesebb rámájú keretet, és jó néhány méter tengerifüvet - lehet szizál is, vagy kevésbé bolyhosodó spárga -, majd jöhet a dolog kreatívabb része: az elkészítés. A tengerifűből vágj le néhány, egy-két centivel hosszabb szálat, mint amekkora a keret alsó és felső pereme, és jó néhány olyan méretűt, amekkora a keretbe kerülő fénykép magassága.
Mielőtt továbblépnél, az összesodort szálakat fektesd a keretre szorosan egymás mellé, hogy lásd, elegendő mennyiséget vágtál-e le. Ha ezzel megvagy, alaposan ragasztózd be a rámát kifejezetten erre a célra alkalmas ragasztóval, majd hagyd egy icipicit száradni - a kissé ragadóssá vált felületen könnyebb lesz dolgozni.
Ezután kezdd el egymás mellé ragasztani a keretre a függőleges szálakat belülről kifelé haladva - ügyelj arra, hogy a végük egyvonalban legyen -, majd tedd ugyanezt a vízszintesekkel, ám úgy, hogy a keret szélein túllógó szálakat az előbbi hátoldalához ragasztod.
Ha megszáradt, nincs más dolgod, mint a fűvel borított felületet PVA-ragasztó és víz azonos arányú keverékével átkenned.

Tengerparti hangulat - a nappaliban

Ki ne vágyna arra, hogy a nyaralás hangulatát valahogy becsempéssze a lakásába? Ha te is szívesen merengsz az ilyesfajta emlékeken, akkor most eszközöd is lehet hozzá, mégpedig egy különleges képtartó formájában.

Mindehhez csupán két, a kiválasztott fotónál szélességében és magasságában is egy-egy centiméterrel nagyobb üveglapra lesz szükség, valamint egy egyenes, lehetőleg lapos, kissé korhadtabb, száraz fadarabra, amely legalább dupla olyan hosszú legyen, mint az üveglapok.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A fadarabot tisztítsd le, ha szükséges, majd kis fűrésszel vágj egy akkora rést bele, amekkorába a két üveglap éppen beleszorítható.
A kiválasztott fotót szorítsd az üveglapok közé, és állítsd bele az egészet a hasítékba!

A saját kezűleg készített tárgyaknak amellett, hogy egyediek és dekoratívak, lelkük van, hiszen őrzik azt az igyekezetet és szeretetet, amellyel készítették őket - mindehhez azonban a jó ötletek mellett megfelelő anyagok és eszközök is kellenek.
Ha te is szívesen barkácsolnál, de nem tudod, hol szerezd be a szükséges dolgokat, akkor kattints ide!
A cikkhez Julie Savill az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent 101 színes ötlet című könyve adott ihletet.
A könyv a lakberendezés utolsó lépéseinek kreatív és egyéni kivitelezéséhez nyújt szakmai segítséget, leírásai által ráadásul bárki képes arra, hogy megvalósítsa mindazt az ötletet a saját lakásában, amelyet a könyv tartalmaz.
Minden egyes ötletleírás egy ösztönző, egész oldalas fotóból, a technikai fogások kivitelezéséhez szükséges anyagok listájából és egy érthető, lépésről lépésre bemutatott leírásból áll, amelyből az olvasó megtudhatja, hogyan is érheti el a tökéletes eredményt.
Ezt is szeretjük