Igazi pénznyelő, és sokan észre sem veszik: mit tegyél, ha folyton csorog a WC-ben a víz?

A WC-ben több víz folyhat el, mint gondolnád.

Igazi pénznyelő, és sokan észre sem veszik: mit tegyél, ha folyton csorog a WC-ben a víz?
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vízöblítéses WC nagyszerű találmány, ám azt kevesen gondolják végig, hogy a kagylóban - szemben néhány más ország szokásaival -  ivóvíz-minőségű víz folyik le, ami óriási pazarlás.

Ráadásul megesik, hogy a toalett valamilyen meghibásodás következtében akkor is csordogál, amikor senki sem nyomta meg a gombot. Jó tudni, hogy ez nemcsak elvesztegetett vizet jelent, hanem sok-sok pénzbe is kerül. A problémára megjelenő vízkőcsík, a lyukban lévő víz enyhe hullámzása, illetve a tartályból szivárgó hangok is árulkodnak.

Ha csorog a víz a WC-ben

Ha csorog a víz a WC-ben, annak több kiváltója is lehet, általában egy meghibásodhatott alkatrész a hibás. Vedd le a tartály tetejét, és pillants be! Ellenőrizd, hogy a töltőszelep zár-e. Amennyiben nem zár jól, akkor a tartály közepén lévő leeresztőszelepen átbukik a víz, és lecsordogál a WC-be.

Egyfelől a beeresztőszelep meghibásodása okozhat vízfolyást, ezért ezt a szelepet érdemes ellenőrizni elsőként. Ha a szelep meghibásodik, akkor nem zár el, és a víz szakadatlanul a WC-be folyik le. A baj felderítésére zárd el a WC-tartályba befolyó vizet: ha megszűnik a szivárgás, akkor valóban ezzel a szeleppel van gond.

A leeresztőszelepet a tartály aljánál egy tömítés zárja el, ez akadályozza a feleslegesen lecsorgó víz útját. Amennyiben ez a tömítés elhasználódik, az vízszivárgáshoz vezethet, így a tömítést cserélni kell.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha tehát úgy tapasztalod, hogy a víz folyása nem áll le, hívj szerelőt. Ezzel megakadályozhatod, hogy elpocsékolt vizet számlázzanak ki, valamint a környezetet is megóvod a tiszta víz hiábavaló elpazarlásától.

Így spórolj vizet a fürdőben

Amikor zuhanyzol, sok vizet megspórolhatsz. Próbáld ki ezeket a szuper trükköket!

Így spórolhatsz sok vizet zuhanyzás közben: egy zseniális ötlet, és még néhány az alacsonyabb számláért

Kis odafigyeléssel és praktikákkal sokkal csökkenthető a zuhanyzás közben elhasznált vízmennyiség.

Elolvasom
Ezt is szeretjük