Bolyhos a kabátod? Így távolíthatod el a legkönnyebben a makacs szöszöket
A bolyhok elcsúfítják a kabátot, de szerencsére van néhány megoldás a problémára.

kabatgomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csinos, elegáns, stílusos - sokan viselnek szövetkabátot, hiszen sok tulajdonsága szól mellette. Egy dolgot azonban hátulütőjeként említhetünk: bolyhosodik.

Még nincs vége a télnek, de egy kis karbantartás a te kabátodra is ráférhet. Adunk pár ötletet, hogy tüntethetők el a bolyhok, amiktől viseltesnek tűnik az amúgy gyönyörű kabát.

Csipkedni nem érdemes, pengével közelíts!

Sokan elkövetik a hibát, hogy egyenként, kézzel kezdik lecsipegetni a kis bolyhokat a kabát felületéről, pedig ez a lehető legrosszabb módja a boholytalanításnak. Ha ugyanis lecsípjük a bolyhokat, a szálak egyenetlenül szakadnak el, és napokon belül még több  képződik a kabáton.

Ha azonban a bolyhokat tövüknél, egyenletesen vágjuk el, nem lesznek ilyen szálkülönbségek, és a kabát felülete nem csak három nap erejéig lesz szebb. Egy új, eldobható borotvával menj végig óvatosan a kabát felületén. Drogériákban kifejezetten ruhák borotválására gyártott borotvák is kaphatók.

Agyő, kosz és foltok!

A kabátok óhatatlanul koszolódnak a mindennapos viselés során. Ha az esetleges foltokat szeretnéd óvatosan eltávolítani, egy frottírtörölközőre és szénsavas vízre lesz szükséged. A szénsav minimális erőt gyakorol az anyagra, így a szennyeződések kíméletesen, de hatékonyan fellazulhatnak. A benedvesített törölközővel körkörös, gyengéd mozdulatokkal haladj végig a kabátodon! Vigyázz, hogy ne áztasd el! Ha kész, hagyd magától megszáradni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Illatosítsd!

A tömegközlekedésen, forgalmas utak melletti buszmegállóban, járdán a kabát kellemetlen szagúvá válhat. Látványos helyre semmiképp se fújj parfümöt, mert foltot hagyhat. Inkább akaszd fel a kabátod egy fogasra, és tégy alá egy lavórban gőzölgő öblítős vizet. A gőznek köszönhetően a kabát frissen illatozóvá válhat.

Így könnyebb a teregetés

A tisztítás apropóján íme néhány tipp, hogyan praktikus a teregetés!

Ezt is szeretjük