Cuki találmány, ha fázol a lakásban: praktikus és meleg bagolytakaró házilag

Nemcsak a kicsik szívét dobogtatja meg. Tévézéshez, olvasáshoz is tökéletes.

bagolytakaro
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A korán sötét és hideg, téli estéken jólesik egy nagy bögre teával és egy könyvvel a fotelba huppanni, illetve a kanapén nézni a kedvenc filmeket. A fázósabbak ezt talán el sem tudnák képzelni egy meleg takaró nélkül.

Az igény szerencsére megmozgatja a kreatívok fantáziáját, ennek köszönhetően az elmúlt évek nagy slágere lett a pihe-puha sellőfarok- és a színpompás unikornistakaró. Bár ezzel leginkább a kicsiket célozták meg, bájuk tagadhatatlanul magával ragadta a nagyobbakat is.

Bagolytakaró hideg estékre

A cuki kreációk sora ezzel nem érhetett véget, hiszen utánuk a bagolytakaró is elkezdte térhódító útját. Az imádni való és egyedülálló takaró csuklyája nagy szemeket, aranyos füleket és citromsárga csőrt is kapott, ráadásul önmagába csomagolva díszpárnaként is funkcionál.

A tervek Michelle Moore munkáját dicsérik a MJs Off the Hook Designs-nál, aki egy szuper videóban mutatja meg, hogyan készíthető el egy kis kézügyességgel és némi idő ráfordításával otthon is a darab.

baglyos-takaro

A kézimunkához szükséges készlet és az extra vastag fonalak egyébként mind-mind beszerezhetők kreatív boltokban, de az összekészített, teljes szett akár a Ravelry oldaláról is megrendelhető. 7 dollárért, tehát körülbelül 1700 forintért pedig online kurzuson lehet részt venni.

Tudsz horgolni?

A gyerekméretnél a takarórészhez három darab 400 grammos, vastag, szürke fonalat kell beszerezni, a szemekhez két darab 100 grammos, fehér fonalgombolyag és egy kevés türkiz és aranysárga színű fonal kell. Felnőtt méretnél öt darab 300 grammos és három darab 100 grammos fonalgombolyag szükséges a takaróhoz és a csuklyához, a szemekhez pedig a gyerekméret szerinti mennyiség kell.

A cikk az ajánló után folytatódik

Természetesen nem muszáj horgolni, hiszen egy kis varrástudással akár egy nagyobb polártakaróból is kialakítható a kívánt minta, és ugyancsak jólesik majd belebújni a hosszú, hideg estéken.

Aki pedig még csak ezzel sem szeretne pepecselni, akár kész változatot is rendelhet az Etsy-ről gyerek- vagy felnőtt méretben, habár megkérik az árát, ami mérettől függően 10 ezertől 60 ezer forintig terjed. Az oldalon viszont több minta, így macska, kutya vagy aligátor is választható.

Huzatfogó párnák házilag

Ha hűvös a lakás, néhány bájos huzatfogó párnát is készíthetsz az ablakok mellé. Mutatunk párat, amitől elolvadsz.

Ezt is szeretjük