Egyetlen tárgy, ami segít szigetelni a lakást: 10 ötletes szőnyeg, amit házilag is elkészíthetsz

Jól jön majd az őszi-téli hidegben az egyedi kis szőttes, ami feldobja a lakást és a hangulatot is.

szőnyegek
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hűvös idő beköszöntével a lakás különböző szegleteiben érezni lehet a beáramló hideg levegőt. Ez még jó szigetelésnél is előfordul, de könnyen lehet tenni ellene.

Nagyon jó hőtartással rendelkeznek, és megőrzik a benti hőmérsékletet a különböző, vastag szőnyegek, lábtörlők és kárpitok, így érdemes belőlük minél többet használni a lakásban.

Szőnyegek házilag

Ha van otthon felesleges alapanyagod, könnyen készíthetsz te is dekoratív és hőtartó kis szőnyeget. Nem kell hozzá sok minden, és nem kíván különösebb kézügyességet sem. Maradék rongyból, szakadt törülközőből, régi trikóból, színes fonalakból is megszőhető a kis szőnyeg, ami utána komfortossá, egyedivé és melegebbé teszi a lakásodat. Ha megmaradt a régi gyakorlati vagy technikaórákból némi tudásod a kötés és horgolás vagy fonás terén, az csak megkönnyíti a munkát. Ha csak csomózni, átfűzni vagy hurkolni tudsz, az is elegendő egy-egy egyedi és színpompás darab elkészítéséhez.

A következő technikákkal bátran kísérletezz, nem lehet elrontani a szövést, mert mindenhogyan jól mutat majd a különleges és pihe-puha darab. 

Ezt is szeretjük