Gyönyörű holdfénylámpa saját kezűleg: igazi kincse lesz a szobának

Ilyen hangulatvilágítást még biztosan nem láttál.

kesz-holdfenylampa-diy
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán a világon aligha akad hangulatosabb a telihold fényénél. Bár a felhős égbolton ezt egyre kevésbé élvezheti az ember, az otthonába nagyon könnyen visszacsempészheti a nyári éjjelek emlékét egy különleges lámpaburával.

A holdfénylámpa több webshopban készen kapható, de szerencsére saját kezűleg sem ördöngösség elkészíteni. Némi idő, egy kis alkotói kedv és néhány alapanyag szükséges csak hozzá, hogy az egész szobát betöltse a különös, misztikus fény.

Amire szükséged lesz

  • egy nagy lufi vagy egy leheletvékony strandlabda
  • ragasztó
  • filctoll 
  • papírtörlő vagy kis papírdarabok
  • néhány műanyagtál
  • egy kis lámpatest
  • ecset
  • durva szivacs
  • okker- vagy csontszínű akrilfesték

A cikk az ajánló után folytatódik

Készítsd el a holdfénylámpát!

Első lépésként közepesen fújd fel a lufit, ügyelve arra, hogy még ne nyúljon nagyon hosszúkásra, viszont már elég nagy legyen a lámpához képest - így biztonságosabb lesz a végeredmény. Csomózd meg, majd filctollal rajzolj egy kört a csomó köré. A méretet a lámpád nagysága határozza meg.

Keverd össze a ragasztót vízzel 1:1 arányban. Mártsd bele a lufit a ragasztóba, vagy vidd fel a felületére az anyagot ecsettel. Ezt követően az ecsettel vigyél fel kis papírdarabokat vagy papírtörlőt a gömbre papírmasészerűen. Ha körbeértél, még egy réteg papírt tegyél rá, hogy elég kemény és áttetsző legyen.

Akaszd fel, és várd meg, míg megszárad a papírmaségömb, majd fess rá csontszínű vagy más, hasonló akrilfestéket. Az árnyékok kialakításához használhatod például a fehér és az okker keverékét is. 

A külcsín befejezéséhez egy durva, lyukacsos szivacsot márts festékbe, és nyomkodd rá a papírmasé lufi felületére. Néhány helyen vidd fel erősebben, vagy kend rá kétszer. Ha ragaszkodsz a pontos mintához, akár itt is megnézheted.

A teljes száradás után vágd körül a filctollal megrajzolt körvonalat, szükség esetén szélesítsd picit, majd távolítsd el a lufit a gömb közepéről. Ezt követően illeszd a lámpád köré a papírholdat, és már készen is van a különleges lámpabura. Kapcsold fel a villanyt, és élvezd a különös fényeket!

Hangulatvilágítás házilag

Egyre korábban sötétedik, még sincs ok a szomorkodásra: ha ezeket a kincseket elkészíted, imádni fogod a hosszú estéket is.

Ezt is szeretjük