Mire jó a kiégett villanykörte? 10 kép, amit nézz meg, és nem fogod kidobni
Praktikus vagy gyönyörködtető is lehet.

terrarium
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kiégett izzóval viszonylag gyakran van dolga az embernek, főként ha hagyományos villanykörtéket használ a lakásban, de a legtöbbször egyszerűen a szemetesben kötnek ki, hiszen eredeti funkciójuk betöltésére már tényleg alkalmatlanok.

Bár láthatóan nagyon szépek, talán eszedbe sem jutott még, hogy egészen más feladattal felruházva újrahasznosítsd őket. 

Így használd a kiégett villanykörtét

Mielőtt hozzálátnál a munkához, nagyon óvatosan ki kell venned belőle az izzószálat. Ha egy fogóval lecsavarod a legalsó fém érintkezőt, majd eltávolítod a körtéből a szigetelést, kiveheted az üvegállványt és az izzószálat is. Az anyag sérülékeny és éles, ezért vigyázz a kezedre! Ide kattintva videós útmutatót is találhatsz a művelethez. Ha végeztél, látványos dekorációkat és tartókat készíthetsz belőle: mutatunk néhány ötletet ihletadónak.

Az üres palack is érték!

A Coca-Cola a hulladékok szelektív gyűjtésére indít szemléletformáló kampányt. Az itthoni palackjaik már 100%-ban újrahasznosíthatóak, ezért fogyasztóikra is számítanak, hogy minél kevesebb hulladék végezze a természetben, és minél több újrahasznosulhasson.  A jatek.coke.hu/ oldalon ehhez nyújtanak segítséget, a nyereményjátékban pedig a fenntartható ajándékokért lehet játszani.

Promóció

Ezt is szeretjük