Sok a villanyszámla? Így tudhatod meg, mennyit fogyasztanak valójában az elektromos eszközeid

Ez az apró kütyü segít megtudni, mennyit esznek az elektromos eszközeid.

GettyImages-1336256316 (1)
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miután a rezsicsökkentésen változtattak, sokan várják aggodalommal az elektromosáram-csekkjüket hónapról hónapra. 

A módosító határozat szerint ugyanis 2523 kWh/év fogyasztásig az áram ára rezsicsökkentett, 36 forint maradt, ám efelett 70,10 forint/kWh-ra módosult. Akik szeretnék tudatosan kezelni a fenyegető helyzetet, jobban odafigyelnek áramfogyasztásukra, ám egyáltalán nem könnyű átlátni, melyik elektromos eszközük mennyit fogyaszt pontosan.

Az áramfogyasztás-mérő

A kérdés megválaszolásában nagyon jó segítséget jelent egy házi fogyasztásmérő eszköz, amely bármelyik elektronikai áruházban vagy webáruházban beszerezhető, pár ezres tétel.

Az eszköz nem nagy és nem is nehéz, az embernek egy kezében elfér, hiszen körülbelül akkora, mint egy T-elosztó. Egyik oldalán dugasz, másik oldalán dugalj van: voltaképpen a konnektor és a bedugott vezeték között foglal helyet.

A műszer működése nagyon egyszerű. Miután a helyére került, be kell kapcsolni, és e perctől fogva folyamatosan méri a rajta átáramló elektromos energia mennyiségét, vagyis hogy a rácsatlakozott elektronikai eszköz mennyi áramot vett fel a működéséhez. Az értékeket kijelzőjén lehet nyomon követni.

A cikk az ajánló után folytatódik

A fogyasztásmérőt érdemes a háztartás összes elektromos eszközére rácsatlakoztatni, és feljegyezni, hogy bizonyos időtartam, például 1 alkalom, 1 nap vagy 1 hét alatt mennyi áramot fogyasztott. Ebből már lehet következtetni és számolni, valamint egy általános értéket kapni, hogy havonta mennyi kiadást jelenthet az otthon található elektromos eszközök használata.

Így játszd ki a rezsiemelést a konyhában

Pár trükk segít túljárni a rezsiemelkedés eszén: így mégsem lesznek annyira magasak a havi számlaösszegek.

Ezt is szeretjük