A legjobb fegyverek por ellen
Egyetlen mozdulat, és ragyog a lakás!
Unod, hogy mire kitakarítod az egyik szobát, addigra a másikban ismét por telepszik a bútorokra? Itt a megoldás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hogy a lakás portalanítása mennyire nem könnyű feladat, arra a legjobb bizonyíték, hogy mindenki másképp végzi.

Van, aki az elektrosztatikus porolóra esküszik, mások a mosogatószeres, vizes törölgetésre, illetve a különböző bútortisztítók használatára.

Annak tekintetében is eltérőek a portalanítási szokások, hogy valaki először porszívózik, és csak azután törli le a port, vagy először a port távolítja el, és csak utána használja a porszívót.

Ahány ház tehát, annyiféle portalanítási technika létezik. És megközelítőleg annyi csodaszer is, melyek között egyáltalán nem könnyű választani. Természetesen mindenkinek más és más termék válik be igazán, a következő, por elleni fegyverek azonban széles körben nagy népszerűségnek örvendenek.

Csak végighúzod a bútoron, és kész is

A bútorokon lévő por mennyiségét jelentősen csökkentheted azáltal, hogy gondoskodsz az otthonod megfelelő szigeteléséről. Fontos továbbá, hogy rendszeresen áttöröld a padlót is, hogy az ott lerakódó port eltávolítsd, és ezáltal megakadályozd, hogy a bútorok idő előtt beporosodjanak. Így jóval ritkábban kell majd a portörléssel bajlódnod - bár, ha a portörlést a Vileda AttrActive portalanító eszközével végzed, a házimunka ezen része szinte gyerekjáték lesz.

A portalanító segítségével ugyanis egyetlen mozdulattal eltávolíthatod a port a bútorok felületéről, sőt, pillanatok alatt portalaníthatod vele az eddig elérhetetlennek tűnt sarkokat és zugokat is. Az AttrActive hosszú, tömött szálai kiválóan megkötik az apró porszemcséket, minek köszönhetően bútortisztítóra sincs szükség. A szett egy nyelet és két nyélre erősíthető kendőt tartalmaz - további kendőket öt darabos utántöltő csomagban vásárolhatsz.

Ára: 1250 forint.*

Egyetlen kendő, és tiszta a lakás

Amennyire jól jön a forró nyári estéken egy kellemesen hűsítő frissítőkendő a táskádban, olyannyira hasznodra lehet egy csomag bútortisztítóval átitatott portalanító kendő a lakásban. Ráadásul, ha jól választasz, a különböző bútortisztítók és portörlő rongyok helyett csupán egy dologra kell majd költened.

Ha szívesen spórolnál, és a lehető leggyorsabban szeretnél a lakásban lévő porral is leszámolni, akkor használd az Alex Általános Tisztítókendőjét. Az eldobható kendőket portaszító hatású tisztítószerrel itatták át, így nincs más dolgod, mint elővenni egyet a tasakból, letörölni vele a bútorokat, és már kész is vagy.

Használhatod üvegből és fából készült felületeken, de bátran tisztíthatod vele a tévét, a DVD-lejátszót, sőt, a számítógépet is. A praktikus, visszazárható tasak 24 nedves kendőt rejt.

Ára: 798 forint.*

Ecettel, harisnyával
Gondoltad volna, hogy egy kis ecettel és egy rossz harisnyával is jelentősen csökkentheted a por mennyiségét a lakásban? Ha kíváncsi vagy, hogyan, és további házi praktikák is érdekelnek, olvasd el cikkünket!

Hatékony fegyver por és allergén kórokozók ellen

A Pronto élen jár a por elleni harcban: a hagyományos bútortisztítók mellett fa bútorok ápolására szolgáló szereket, valamint általános tisztítószereket is találni a Pronto termékei között, melyek egytől egyig kiváló portaszító réteggel vonják be a megtisztított felületet. Ha azonban nem szeretnél folyton tisztítószerekre költeni, és a lehető legkevesebb mesterséges anyag felhasználásával tudnád le a takarítást, válaszd a Pronto Duster porolóját.

A Vileda termékéhez hasonló eszköz kiváló fegyver a lakásban lévő por elleni harcban. Elég egyetlen mozdulattal végighúznod a poros felületeken ahhoz, hogy a Duster hosszú szálú, bolyhos pamacsa minden apró porszemet magához vonzzon, és összegyűjtsön. Az elektrosztatikus szálak ráadásul egészen addig meg is tartják a porszemeket, amíg végzel a takarítással.

Ha úgy látod, hogy a pamacs megtelt, egyszerűen szedd le a nyélről, és dobd ki. A csomag egy nyelet és két pamacsot tartalmaz, utóbbiak utántöltő csomagban is kaphatók.

Ára: 1169 forint.*

*Interneten fellelt, tájékoztató jellegű árak.

Ezt is szeretjük