Lélegzetelállító a windsori kastély karácsonyi dekorációja: II. Erzsébet otthonát gyönyörűen díszítették fel

A windsori kastély már ünnepi díszben pompázik.

erzsébet-királynő-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyre közelednek az ünnepek, ennek alkalmából a windsori kastély karácsonyi dekorációja is elkészült.

A koronavírus miatt a kastélyt hónapokig zárva tartották a turisták számára, ám a karácsonyi időszakra újra megnyíltak a kapui, így a látogatók is megtapasztalhatják élőben, milyen lélegzetelállító módon díszítették fel Erzsébet királynő otthonát.

Gyönyörű a windsori kastély karácsonyi dekorációja

A királyi család Instagram-oldalára feltöltött egy felvételt, amelyen egy hatméteres lucfenyő látható, a növényt a Windsor Great Parkból szerezték be. A fát a kastély legnagyobb szobájában, a Szent György-teremben állították fel, összesen 3000 égőből álló fényfüzérrel és több száz dísszel dekorálták ki. A karácsony klasszikus színei jellemzik a karácsonyfát ebben az évben, az arany és a piros dominál.

Természetesen nemcsak ezt a termet díszítették fel, hanem a kastély más szobáit is. Az ebédlőben egy több mint 4000 darabból álló, aranyozott ünnepi étkészletet is kiállítottak, amit még 1806-ban IV. György brit király készíttetett el, írta meg a Town & Country magazin. Érdekesség, hogy ezt az étkészletet a mai napig használja a királyi család az állami banketteken.

A királynő galériájában kis karácsonyfákat állítottak fel, a Nagy Lépcsőt, amelynél a család legnevezetesebb fegyvereit és páncéljait tekinthetik meg, girlandokkal dekorálták ki. A többi felvételt a windsori kastélyról az alábbi Instagram-poszt jobb oldalán látható fehér nyílra kattintva nézheted meg.

Nem volt egyszerű Erzsébet otthonának feldíszítése, a Royal Collection Trust munkatársai két napon át dolgoztak a kastélyon. A befektetett energia azonban egyértelműen meghozta a gyümölcsét, ugyanis káprázatos lett a végeredmény. A hagyományos díszítőelemeket használták fel, nem kísérleteztek ebben az évben.

A királyi család karácsonya más lesz 2020-ban

1988 óta az volt a szokás a királyi családban, hogy decemberben a Buckingham-palotában nagy ünnepséget tartanak, utána az egész család a norfolki Sadringham vidéki kastélyba utazik, hogy ott töltsék a karácsonyi időszakot. A tradíciójukhoz tartozik a Szent Mária Magdaléna-kápolna közös meglátogatása is, ahol meghallgatják az ünnepi misét. A rajongóknak ez az egyik kedvenc eseményük, ugyanis ilyenkor az egész famíliát együtt láthatják, még Katalin hercegné és Vilmos herceg tündéri gyermekei is részt vesznek a közös sétán.

A cikk az ajánló után folytatódik

A világjárvány azonban sok család karácsonyi tervét megbolygatta, ez alól Erzsébet királynőék sem élveznek kivételt. Az uralkodónő és férje, Fülöp herceg megtörik a több évtizede tartó hagyományt: nem a vidéki birtokukon ünnepelnek, helyette maradnak a windsori kastélyban, ahova még márciusban helyezték át a bázisukat a londoni Buckingham-palotából - erre a lépésre a pandémia miatt volt szükség.

A Buckingham-palota szóvivője a Town & Country újságírója kérdésére árulta el, hogy a királynő és Edinburgh hercege kikérte a szakértők tanácsát, akik egyöntetűen azt javasolták nekik, 2020 karácsonyát ünnepeljék sokkal visszafogottabban. A javaslatokat be is tartják, így sajnos a sadringhami közös séta idén biztosan elmarad.

Vicces karácsonyi ajándékok a királyi családban

A brit királyi családban az a bevett szokás, hogy karácsonykor inkább valamilyen vicces aprósággal lepik meg egymást. Képes összeállításunkban megnézheted a leghumorosabb karácsonyi ajándékaikat.

Elképesztő, Meghan mit vett a királynőnek karácsonyra - Erzsébet igen meglepődött

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük