Igazi mesevilág a legkisebb magyar falvakban is: az ország legdíszesebb házait mutatjuk
Az országban számos helyen igazi karácsonyi mesevilág elevenedett meg az elmúlt években.

GettyImages-184835001
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a karácsonyi díszek már októberben megjelennek a boltok polcain, a legtöbben mégis a december beköszöntével varázsolnak ünnepi hangulatot otthonukban kívül-belül. Amerikában sok helyen már nem elégszenek meg az egy-egy hagyományos égősorral, hanem az egész ház és az udvar hatalmas fényárban úszik.

Ezt a szokást néhány éve a magyar háztartások közül is sokan átvették, és varázslatos pompába öltöztették otthonukat. Olyan házak is akadnak köztük, amik az évek során igazi turistalátványossággá váltak, és vannak, akik az ország másik feléből is elindulnak, csak hogy láthassák a fényjátékot.

Az elmúlt évek legdíszesebb magyar házai

A gyönyörűen kivilágított házak tulajdonosai legtöbbször már nemcsak maguknak és az utcának kedveskednek az ünnepi hangulattal, hanem gyakran udvaraikat is megnyitják a látogatók előtt, ahol még több varázslatos szobor és dísz található. Arra a kérdésre viszont csak kevesen válaszolnak, ami a legtöbb embert érdekli: vajon mennyi lehet a villanyszámlájuk decemberben? Még ha ez a kis titok nem is derül ki, a látvány kárpótol mindenért.

(A borítókép illusztráció, forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük