Szaftos bélszín Wellington módra
A bélszín elkészítése ugyan nem egyszerű, de egy tapasztalt háziasszony bármikor megküzd vele. Próbáld ki receptünket!
Sok háziasszony nem mer belevágni a Wellington-bélszín elkészítésébe, mert bizony ezt a húsfajtát tökéletesen elkészíteni nagyon nehéz. Persze, ha te vállalkozó szellemű vagy, akkor receptünk segítségével olyan mesés fogást készíthetsz, amit még egy mesterszakács is megirigyelne.
A titok nyitja a bélszín előkészítésében és a gombamártásban rejlik, most megtudhatod, hogyan lesz a végeredmény tökéletes.
Bélszín Wellington módra
Hozzávalók a bélszínhez:
- 60 dkg bélszín
- 30 dkg vajas tészta
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
Hozzávalók a gombamártáshoz:
- 30 dkg gomba
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- kevés zöldpetrezselyem
- só
- őrölt bors
A mártáshoz az egészen finomra vágott vöröshagymát és gombát vajban pirítsd aranysárgára. Sóval, borssal és zöldpetrezselyemmel ízesítsd. A levét főzd el, vedd le a tűzről, keverd hozzá a tojást. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a zsemlemorzsát, és addig főzd, míg jól formázható lesz.
A bélszínt kevés olvasztott vajon süsd meg, sózd, borsozd ízlésed szerint, majd helyezd vajazott tepsire, és körülbelül fél centi vastagon vond be gombapéppel. Kend meg a felvert tojással. A vajas tésztát nyújts néhány milliméter vastagra, csavard fel a nyújtófára, és terítsd rá a bélszínre. Óvatosan hajtogasd a bélszín alá. A tetejét kend meg a maradék tojással, és forró sütőben körülbelül 20-25 perc alatt süsd a tésztát szép pirosra, a bélszínt pedig félangolosra. 15 percig pihentesd, majd nagyjából egy centi vastag szeleteket vágj belőle.
Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könykiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- ünnep
Pulykasült almával és fahéjjal
- alkohol
- ünnep
Citromos sertéssült konyakkal megbolondítva
- ünnep
- zöldség