Kívül ropogós, belül puha rozmaringos sült krumpli: így készítsd el egyszerűen az ínyenc köretet
A sült krumpli az egyik legnépszerűbb étel. Ha egyszer kipróbálod ezt a sütőben sült változatot, ezentúl már csak így akarod készíteni.
A hagyományos sült krumpli mindenki nagy kedvence, azonban a készítése elég macerás, és a bő olajban sütés sem túl egészséges. Ezzel szemben a sütőben sült változat sokkal egészségesebb és gazdaságosabb is, mindössze fél deci olajjal és egy egyszerű trükkel mennyei sült krumplit készíthetsz.
Rozmaringos sült krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli (sárga héjú)
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 db friss rozmaringág
- 1 db fokhagymagerezd
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A roppanós fűszeres krumplihasábok belül lágyan krémesek maradnak, miközben a héjuk ropogósra sült. Ez a változat ízletesebb és látványosabb, mint az olajban sült változat, tökéletes köret az ünnepi sültek mellé.