Kívül ropogós, belül puha rozmaringos sült krumpli: így készítsd el egyszerűen az ínyenc köretet

A sült krumpli az egyik legnépszerűbb étel. Ha egyszer kipróbálod ezt a sütőben sült változatot, ezentúl már csak így akarod készíteni.

Rozmaringos sült krumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos sült krumpli mindenki nagy kedvence, azonban a készítése elég macerás, és a bő olajban sütés sem túl egészséges. Ezzel szemben a sütőben sült változat sokkal egészségesebb és gazdaságosabb is, mindössze fél deci olajjal és egy egyszerű trükkel mennyei sült krumplit készíthetsz.

A burgonyát alaposan mosd meg és hosszában vágd fel közepes méretű cikkekre. A sárga héjú burgonyát nem kell meghámoznod, mert a vékony héja ropogósra sül majd. Sós vízben, forrástól számított 10 percig főzd puhára.
A burgonyát alaposan mosd meg és hosszában vágd fel közepes méretű cikkekre. A sárga héjú burgonyát nem kell meghámoznod, mert a vékony héja ropogósra sül majd. Sós vízben, forrástól számított 10 percig főzd puhára.

Rozmaringos sült krumpli

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli (sárga héjú)
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 db friss rozmaringág
  • 1 db fokhagymagerezd
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A roppanós fűszeres krumplihasábok belül lágyan krémesek maradnak, miközben a héjuk ropogósra sült. Ez a változat ízletesebb és látványosabb, mint az olajban sült változat, tökéletes köret az ünnepi sültek mellé.

Vágd apróra a rozmaring levelét, és add hozzá az olívaolajhoz a zúzott fokhagymával együtt, majd keverd össze.
Vágd apróra a rozmaring levelét, és add hozzá az olívaolajhoz a zúzott fokhagymával együtt, majd keverd össze.
Amikor kész a krumpli, öntsd le a főzőlevét és hagyd abban az edényben, amiben főzted. Öntsd rá a fűszeres olívaolajat, tedd rá a fedőt, és óvatosan, 2-3-szor rázogasd össze.
Amikor kész a krumpli, öntsd le a főzőlevét és hagyd abban az edényben, amiben főzted. Öntsd rá a fűszeres olívaolajat, tedd rá a fedőt, és óvatosan, 2-3-szor rázogasd össze.
Ügyelj rá, mindenhova jusson az olajból, és a burgonyagerezdek csak kívül törjenek meg, de ne essenek szét. Ettől lesz majd kívül ropogós a burgonya sütés után.
Ügyelj rá, mindenhova jusson az olajból, és a burgonyagerezdek csak kívül törjenek meg, de ne essenek szét. Ettől lesz majd kívül ropogós a burgonya sütés után.
Sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd egymás mellé a krumpligerezdeket. Figyelj arra, hogy ne érjenek össze, mert így tudnak mindenhol ropogósra sülni. Süsd 220 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 10-15 percig, míg aranybarna lesz.
Sütőpapírral bélelt tepsiben helyezd egymás mellé a krumpligerezdeket. Figyelj arra, hogy ne érjenek össze, mert így tudnak mindenhol ropogósra sülni. Süsd 220 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 10-15 percig, míg aranybarna lesz.
Tálald melegen, előtte sózd, borsozd és díszítsd friss rozmaringgal.
Tálald melegen, előtte sózd, borsozd és díszítsd friss rozmaringgal.
Ezt is szeretjük