Ropogós kéreg alatt sült sertéskaraj

A karácsonyi pazar lakomához nem muszáj a hagyományos menüt elkészítened, helyette próbáld ki a ropogós kéreg alatt sült karajt!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pikáns, ropogós bunda alatt rejtőző karaj valódi csemege. Emellett a fejedelmi étel mellett lehetetlen szomorkodni, hiszen ízeivel elégedettséget és vidámságot közvetít.

Ha már unod a sima rántott vagy sült karajt, vagy ha feldobnád a hagyományos karácsonyi menüt valami különlegességgel, akkor próbáld ki mennyei receptünket!

Sült sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl húsleves
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál birsalmalekvár
  • 1 savanykás alma
  • 1 tojássárgája
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • őrölt bors

A karajt mosd meg, majd egy papírtörlő segítségével törölgesd szárazra. Vágd vastagabb szeletekre, és éppen csak klopfold ki őket. Sóval, őrölt borssal dörzsöld be, majd a felforrósított olajon pirítsd meg. Tedd tűzálló tálba, kevés húslevessel locsold meg, és előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül egy órán át süsd, néha-néha locsold meg húslevessel.

Közben a hagymát aprítsd fel, az almát reszeld le, majd a tojássárgával, a birsalmalekvárral, a fahéjjal, a csipetnyi sóval keverd el, és annyi zsemlemorzsával dolgozd össze, hogy képlékeny masszává váljon.

Az almás-hagymás masszával a hússzeleteket ujjnyi vastagon kend be, kicsit nyomkodd is rá, és további 25-30 percig süsd, míg szépen rájuk pirul a fűszeres kéreg.

Cikkünk megírásában a Gabula András-Halmos Mónika Karácsonyi ízek című könyve segített, mely az Újhold Kiadó gondozásában jelent meg.

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük