Részeges báránycomb fűszerekkel megbolondítva
A hal már lejárt lemez, idén olyan a különlegességek kapnak helyet az ünnepi menüben, mint a báránycomb.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárányhús igazi különlegesség, bár sokan nem szeretik íze miatt. Ám ha újító szellem vagy, és kipróbálnál az ünnep alkalmával egy egészen új ízvilágot is, akkor részeges báránycombunk erre tökéletes lehetőségeket kínál.

Egy kis borral megbolondítva nem a szokványos sült hús kerül az ünnepi asztalra - meglátod, hogy ez a recept mindenkinek ízleni fog.

Részeges báránycomb

Hozzávalók:

  • 6 dl fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 egész báránycomb
  • 1 dl borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • zsálya
  • rozmaring
  • őrölt bors

A vöröshagymát vág karikákra, a fokhagymát zúzd össze. A báránycombot mosd meg, a faggyús, hártyás részeket távolítsd el róla. Ezután éles hegyű késsel szurkáld meg, és alaposan dörzsöld be fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd zsályával és rozmaringgal tedd a tepsibe. Rakd rá a vöröshagymát, öntsd rá a borecetet és az olívaolajat, és hűtőszekrényben legalább két napig pácold. Közben néhányszor forgasd meg páclében.

A báránycombot tedd előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon párold puhára. Öntsd alá a bort is, és saját levével sütés közben gyakran locsold meg. A sütés végén a sütő hőfokát emeld meg, és a báránycomb minden oldalát süsd szép pirosra. Sütés után pihentesd, majd csontozd ki és szeleteld fel.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük