Részeges báránycomb fűszerekkel megbolondítva
A hal már lejárt lemez, idén olyan a különlegességek kapnak helyet az ünnepi menüben, mint a báránycomb.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bárányhús igazi különlegesség, bár sokan nem szeretik íze miatt. Ám ha újító szellem vagy, és kipróbálnál az ünnep alkalmával egy egészen új ízvilágot is, akkor részeges báránycombunk erre tökéletes lehetőségeket kínál.

Egy kis borral megbolondítva nem a szokványos sült hús kerül az ünnepi asztalra - meglátod, hogy ez a recept mindenkinek ízleni fog.

Részeges báránycomb

Hozzávalók:

  • 6 dl fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 egész báránycomb
  • 1 dl borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • zsálya
  • rozmaring
  • őrölt bors

A vöröshagymát vág karikákra, a fokhagymát zúzd össze. A báránycombot mosd meg, a faggyús, hártyás részeket távolítsd el róla. Ezután éles hegyű késsel szurkáld meg, és alaposan dörzsöld be fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd zsályával és rozmaringgal tedd a tepsibe. Rakd rá a vöröshagymát, öntsd rá a borecetet és az olívaolajat, és hűtőszekrényben legalább két napig pácold. Közben néhányszor forgasd meg páclében.

A báránycombot tedd előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon párold puhára. Öntsd alá a bort is, és saját levével sütés közben gyakran locsold meg. A sütés végén a sütő hőfokát emeld meg, és a báránycomb minden oldalát süsd szép pirosra. Sütés után pihentesd, majd csontozd ki és szeleteld fel.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Blog.hu ajánló