Részeges báránycomb fűszerekkel megbolondítva

A hal már lejárt lemez, idén olyan a különlegességek kapnak helyet az ünnepi menüben, mint a báránycomb.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bárányhús igazi különlegesség, bár sokan nem szeretik íze miatt. Ám ha újító szellem vagy, és kipróbálnál az ünnep alkalmával egy egészen új ízvilágot is, akkor részeges báránycombunk erre tökéletes lehetőségeket kínál.

Egy kis borral megbolondítva nem a szokványos sült hús kerül az ünnepi asztalra - meglátod, hogy ez a recept mindenkinek ízleni fog.

Részeges báránycomb

Hozzávalók:

  • 6 dl fehérbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 egész báránycomb
  • 1 dl borecet
  • 1 dl olívaolaj
  • zsálya
  • rozmaring
  • őrölt bors

A vöröshagymát vág karikákra, a fokhagymát zúzd össze. A báránycombot mosd meg, a faggyús, hártyás részeket távolítsd el róla. Ezután éles hegyű késsel szurkáld meg, és alaposan dörzsöld be fokhagymával. Sózd, borsozd ízlésed szerint, majd zsályával és rozmaringgal tedd a tepsibe. Rakd rá a vöröshagymát, öntsd rá a borecetet és az olívaolajat, és hűtőszekrényben legalább két napig pácold. Közben néhányszor forgasd meg páclében.

A báránycombot tedd előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon párold puhára. Öntsd alá a bort is, és saját levével sütés közben gyakran locsold meg. A sütés végén a sütő hőfokát emeld meg, és a báránycomb minden oldalát süsd szép pirosra. Sütés után pihentesd, majd csontozd ki és szeleteld fel.

Cikkünk megírásában a Boda Zoltánné 77 karácsonyi menü című könyve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük