Pulykasült almával és fahéjjal
A hagyományos ünnepi fogástól eltérően idén próbáld ki a sült pulyka édes változatát.
Manapság nemcsak Amerikában, hanem az öreg kontinensen is egyre elterjedtebb a pulyka, a karácsonyi vacsora fő attrakciójaként. Elkészítéséhez nem árt némi konyhai jártasság, de a végeredmény magáért beszél.
Próbáld ki almával és fahéjjal gazdagított receptünket, ami csak még ízletesebbé teszi az óriási szárnyas húsát.
Pulykasült almával és fahéjjal
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 kg pulykahús, lehetőleg comb
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 citrom
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- almaborecet
- szemes bors
- kis darab gyömbér
Keverd össze a sót az összetört szemes borssal, terítsd szét a keveréket egy vágódeszkán, és forgasd meg benne a húst egy kicsit megnyomkodva, hogy a fűszerek ráragadjanak. Süsd a húst aranyszínűre meleg vajban. Fedd le, és párold 15 percig alacsony lángon.
Hámozd meg és szeleteld fel az almákat, és távolítsd el a magházukat. Óvatosan forgatva pirítsd meg őket vajban, egy magas falú serpenyőben, majd locsold meg néhány evőkanál vízzel. Adj hozzá egy kis sót, borsot, reszelt gyömbért és fahéjat, fedd le, és párold 20 percig alacsony lángon.
Cikkünk megírásában Sylvie Girard Nagy konyhai mindentudó - Ezer recept és fortély című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- Karácsony
Fűszeres sütőtökkrémleves
- ünnep
- zöldség
Illatozó zöldséges libaleves
- ünnep
- hús