Pulykasült almával és fahéjjal
A hagyományos ünnepi fogástól eltérően idén próbáld ki a sült pulyka édes változatát.
- Már az ókori Rómában is szőrtelenítettek a nők: így változtak a trendek az évszázadok során »
- Aki nem a miniért rajongott, ezt a szoknyát viselte a ’90-es években: őrült sok variációban viselhető a letisztult, nőies fazon »
- Nicole Kidman meghozta a kedvet az új napszemüvegtrendhez: most mindenki ezt a fazont akarja »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Manapság nemcsak Amerikában, hanem az öreg kontinensen is egyre elterjedtebb a pulyka, a karácsonyi vacsora fő attrakciójaként. Elkészítéséhez nem árt némi konyhai jártasság, de a végeredmény magáért beszél.
Próbáld ki almával és fahéjjal gazdagított receptünket, ami csak még ízletesebbé teszi az óriási szárnyas húsát.
Pulykasült almával és fahéjjal
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2 kg pulykahús, lehetőleg comb
- 15 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 citrom
- 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj
- almaborecet
- szemes bors
- kis darab gyömbér
Keverd össze a sót az összetört szemes borssal, terítsd szét a keveréket egy vágódeszkán, és forgasd meg benne a húst egy kicsit megnyomkodva, hogy a fűszerek ráragadjanak. Süsd a húst aranyszínűre meleg vajban. Fedd le, és párold 15 percig alacsony lángon.
Hámozd meg és szeleteld fel az almákat, és távolítsd el a magházukat. Óvatosan forgatva pirítsd meg őket vajban, egy magas falú serpenyőben, majd locsold meg néhány evőkanál vízzel. Adj hozzá egy kis sót, borsot, reszelt gyömbért és fahéjat, fedd le, és párold 20 percig alacsony lángon.
Cikkünk megírásában Sylvie Girard Nagy konyhai mindentudó - Ezer recept és fortély című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!

- Karácsony
Fűszeres sütőtökkrémleves

- ünnep
- zöldség
Illatozó zöldséges libaleves

- ünnep
- hús