Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
Egyszerű és nagyszerű süteményt kívánva próbáld ki ízletes receptünket, ami nem mellőzi a vaníliát és a mogyorót sem.
A vaníliás kifli egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb klasszikus vendégváró, amit valószínűleg a te nagyid is tonnaszámra sütött karácsony környékén. Ez a süti ugyanis több napig is eláll egy fémdobozban, és minden alkalommal, mikor eszel belőle, úgy érzed, mintha éppen akkor készültek volna el a kis félholdak.
Most eljött a te időd, próbáld ki ízletes receptünket. A vaníliás kifli szétomlik a szádban, ugyanakkor mégsem morzsálódik mindenfelé.
Vaníliás kifli
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 12 dkg darált mogyoró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a díszítéshez:
- 4 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
A lisztbe morzsold bele a puha vajat, majd szórd bele a sütőport is. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mozsárban összetört mogyorót, valamint a tojásokat, és gyúrd össze a tésztát. A tésztából formázz 2 cm vastagságú rudat, és vágd kisujjnyi darabokra. Sodord és lapítsd le, hajlítsd kifli alakúra, majd helyezd sütőpapírral kibélelt tepsire őket.
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és 12-15 perc alatt süsd világosbarnára a holdacskákat. Egy tálban keverd össze a cukrot és a vaníliás cukrot, és a még meleg kiflik tetejét nyomd bele a masszába.
Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- torta
Fél óra alatt összedobható krémes túrótorta
- gyümölcs
- ünnep
Gyümölcsös püspökkenyér dióval és csokival
- alkohol
- ünnep