Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
Egyszerű és nagyszerű süteményt kívánva próbáld ki ízletes receptünket, ami nem mellőzi a vaníliát és a mogyorót sem.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vaníliás kifli egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb klasszikus vendégváró, amit valószínűleg a te nagyid is tonnaszámra sütött karácsony környékén. Ez a süti ugyanis több napig is eláll egy fémdobozban, és minden alkalommal, mikor eszel belőle, úgy érzed, mintha éppen akkor készültek volna el a kis félholdak.

Most eljött a te időd, próbáld ki ízletes receptünket. A vaníliás kifli szétomlik a szádban, ugyanakkor mégsem morzsálódik mindenfelé.

Vaníliás kifli

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg darált mogyoró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • késhegynyi sütőpor

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor

A lisztbe morzsold bele a puha vajat, majd szórd bele a sütőport is. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mozsárban összetört mogyorót, valamint a tojásokat, és gyúrd össze a tésztát. A tésztából formázz 2 cm vastagságú rudat, és vágd kisujjnyi darabokra. Sodord és lapítsd le, hajlítsd kifli alakúra, majd helyezd sütőpapírral kibélelt tepsire őket.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és 12-15 perc alatt süsd világosbarnára a holdacskákat. Egy tálban keverd össze a cukrot és a vaníliás cukrot, és a még meleg kiflik tetejét nyomd bele a masszába.

Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük