Omlós vaníliás kifli: a legízletesebb félholdak
Egyszerű és nagyszerű süteményt kívánva próbáld ki ízletes receptünket, ami nem mellőzi a vaníliát és a mogyorót sem.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vaníliás kifli egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb klasszikus vendégváró, amit valószínűleg a te nagyid is tonnaszámra sütött karácsony környékén. Ez a süti ugyanis több napig is eláll egy fémdobozban, és minden alkalommal, mikor eszel belőle, úgy érzed, mintha éppen akkor készültek volna el a kis félholdak.

Most eljött a te időd, próbáld ki ízletes receptünket. A vaníliás kifli szétomlik a szádban, ugyanakkor mégsem morzsálódik mindenfelé.

Vaníliás kifli

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg darált mogyoró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • késhegynyi sütőpor

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor

A lisztbe morzsold bele a puha vajat, majd szórd bele a sütőport is. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mozsárban összetört mogyorót, valamint a tojásokat, és gyúrd össze a tésztát. A tésztából formázz 2 cm vastagságú rudat, és vágd kisujjnyi darabokra. Sodord és lapítsd le, hajlítsd kifli alakúra, majd helyezd sütőpapírral kibélelt tepsire őket.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, és 12-15 perc alatt süsd világosbarnára a holdacskákat. Egy tálban keverd össze a cukrot és a vaníliás cukrot, és a még meleg kiflik tetejét nyomd bele a masszába.

Cikkünk megírásában a Gina Greifenstein Karácsonyi aprósütemények című könyve segített, mely a Holló és Társa Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük