Így készül a klasszikus krumplipüré: krémes és lágy
A krumplipüré különlegessége nem a fűszerezésében, hanem krémességében rejlik.
A krumplipürét illetően is igaz a mondás, miszerint ahány ház, annyi szokás, hiszen egyesek tejjel, mások tejföllel vagy tejszínnel készítik, de fűszerezésében is jócskán eltérnek egymástól a háziasszonyok köretei.
Ha szeretnél egy igazán jó receptet kipróbálni, akkor próbáld ki az alábbit, ez ugyanis ötvözi mindegyik krémességét, lágyságát és ízletességét!
Krumplipüré
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 5 dkg vaj
- 2-3 dl tejszín
- só
- szerecsendió
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd tedd fel annyi vízben, ami pont ellepi. Sózd meg ízlésed szerint, és lassú lángon főzd puhára. Amikor jó, szűrd le, add hozzá a vajat, és törd egészen simára. Keverd hozzá a tejszínt - annyit adj hozzá, amennyit a krumpli felvesz, de még nem folyik szét.
Ha szükséges, sózd meg, illetve adj hozzá kevés szerecsendiót, ettől különleges ízt kap. Egy pillanatra tedd vissza a tűzre, hogy felrottyanjon. Bármilyen húsételhez kitűnő köret.
Karácsonyi sütemények
A köret elkészítése után ideje, hogy a desszerten is elmerengj! Mi felkínáljuk neked a legfinomabb karácsonyi süteményeket, csak győzz válogatni!
OLVASD EL EZT IS!
- ünnep
- karácsonyi recept
A klasszikus franciasaláta receptje
- ünnep
- káposzta