A legaranyosabb karácsonyi mesék: gyerekek és felnőttek is szeretik
A kedves rajzfilmeknek nemcsak a kisebbek számára van fontos mondanivalójuk.

karacsonyi-film-tevezes-csalad
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony azon ritka alkalmak egyike, amikor a család apraja-nagyja összegyűlik, egy finom forró csokival vagy teával a kézben bekapcsolja a tévét, és néz valami ünnepi hangulatút. 

A romantikus karácsonyi filmeken túl szerencsére rengeteg mesefilm is létezik, mely valahogyan kötődik az ünnephez. 

Mesék mondanivalóval

A legtöbb gyerekeknek készült rajzfilm a felnőttek számára is élvezhető, hiszen a történetük örök érvényű. Ezek a mesefilmek lekötnek és elgondolkoztatnak: nem is kívánhatnál többet, mint a meghitt, családi körben közösen sírni, és együtt nevetni egy kedves kis történeten. 

Jégvarázs

A 2013-as mese kikerülhetetlen, ha karácsonyi filmdélutánt tartotok a gyerekeknek. Fülbemászó dalaival és fordulatos történetével mindenkit elvarázsolt, nagyon valószínű, hogy a kislányok a szereplőkkel együtt éneklik a dalokat.

A fagy a távolságtartás metaforájaként mindaddig végigkíséri a cselekményt, amíg az őszinte szeretet fel nem olvasztja azt. A testvéri szeretet csodálatos példáját mutatja be a film, ahol a jó barátok támogatása nélkül a főszereplők is csak elveszett lelkek lennének egy jéggel borított vidéken. 

Karácsonyi lidércnyomás

A legkisebbeknek lehet, hogy ijesztő, de a nagyobbak már nyugodtan megnézhetik veletek a Karácsonyi lidércnyomást. Jack, a rémisztés nagymestere ráun, hogy évről évre mindig megnyeri a legjobb ijesztőnek járó díjat. Úgy dönt, hogy szakmát vált, és lidérc helyett Télapónak áll. A rémálommal teli karácsony azonban rádöbbenti, hogy jobb, ha bizonyos dolgokat nem bolygatunk, és a világ rendjébe nem szólunk bele. A megbánás és a változás nagyon emberközelien végigkövethető a mesében, ami olykor könnyeket csal a szemekbe - egyszer a megható jelenetek, egyszer pedig humora miatt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Balerina

Habár nem konkrétan karácsonyi mese, az üzenete örök érvényű: merj nagyot álmodni, legyél kitartó, és eléred a célod! A 2016-os animációs családi mese főszereplője egy táncbolond lány, aki legjobb barátjával együtt megszökik otthonról, hogy valóra váltsa álmát: ő akar lenni az opera balerinája. Ehhez azonban számos nehézségen kell túljutnia, de szerencsére újra és újra erőt merít, és nem adja fel. A francia rajzfilm szívhez szóló módon mutatja be egy egyszerű lány kalandjait Párizs utcáin, ahol az épülő Eiffel-torony mellett a feltalálói babérokra törő Victorral egymást támogatva végül mindketten révbe érnek.

Polar Express

A karácsony valódi lényegével foglalkozó mesefilm egy hitetlen kisfiú kalandjairól szól, aki meg van győződve arról, hogy a Mikulás csupán humbug, és nem létezik, ugyanúgy, ahogy a manók is csak a képzelet szüleményei. Egy téli éjjelen egyszer csak leparkol hálószobája előtt a Polar Expressz, ami varázslatos utazásra repíti a főhőst - az utazás során pedig rá kell ébrednie, hogy a csodák valójában ott vannak, ahol hisznek bennük. A fiú kételyei és bizonytalanságai különböző akadályok képében többször majdnem meghiúsítják a vonat célba jutását, de végül a hit és a szeretet győzedelmeskedik minden felett.

Karácsonyi reggelik

Ezeket az isteni finom karácsonyi reggeliket az egész család imádja majd - a mesék közben még jobban esnek a finom falatok.

Ezt is szeretjük