Fantasztikus ajándékötlet gyerekeknek: mutatunk 6 könyvet, ami kicsiket és nagyokat egyaránt leköt
Lebilincselő olvasmányok óvodáskortól egészen ifjúkorig.

karacsonyi gyerekkonyv ajanlo 2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tény és való, idén is hatalmas a választék gyerekjátékokból, ugyanakkor mégsem könnyű olyasmivel meglepni a lurkókat, ami nem végzi jó eséllyel pár nap után a sarokban. De a könyv az pont ilyen. Lehet, hogy csak a nyári szünetben fogja elővenni, de nem baj.

Milyen egy jó könyv? Izgalmas, különleges, szinte azonnal beszippant, és arra sarkall, hogy ki ne add a kezedből, amíg az utolsó oldalig el nem olvastad. Összeállításunkba olyan gyerekkönyveket csempésztünk, melyeket akkor is élvezni fognak a csemeték, ha most ismerkednek a könyvek csodálatos világával, és akkor is, ha már jó ideje kitanulták az olvasás mesterségét.

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról - Hogyan születnek a csillagok?

Nem kis falat elmesélni egy kisgyereknek, hogy mégis, mi fán terem az univerzum, vagy adott esetben mi az a sok kis fénylő pont, ami valamilyen csoda folytán felragadt az égboltra. Szerencsére megteszi ezt helyetted Rókapapa, aki a kicsik nyelvén mesél a világ keletkezéséről. Alkotója, a grafikusként is elismert Farkas Róbert először angol nyelven, közösségi finanszírozással valósította meg, most pedig a világmindenséget fürkésző magyar gyerekek is választ kaphatnak kérdéseikre. Ez a könyv az Eszes Róka-sorozat első darabja, melyet Raffai Péter, az ELTE Atomfizikai Tanszékének asztrofizikusa a jövő felfedezőinek ajánl. De akkor is helyet kaphat a könyvespolcon, ha a gyerkőc nem vágyik majd fizikus babérokra. Kíváncsi vagy, mi késztette a szerzőt az írásra? Akkor nézd meg ezt a videót!

 Ezen az oldalon pedig akár meg is rendelheted.

Esti mesék lázadó lányoknak: 100 nő különleges története

Mindenki jól ismeri Hamupipőke történetét a herceggel és a boldog véggel. Az Esti mesék lázadó lányoknak koránt sem illik a gazdagok és szépek álomvilágába, ellenben elindíthatja egy úton a kislányokat, amit úgy hívnak: önmegvalósítás. Mert mi lenne, ha a királylány gondolna egyet, és inkább kutatónak állna? Vagy,  ha a legszegényebb lány is tanulhatna, hogy aztán országos ügyekben döntsön? Ez a könyv száz rendkívüli nő életét mondja el Kleopátrától Marie Curie-n át Michelle Obamáig. Legfőbb üzenete: bármire képes egy lány, ha az akadályokat leküzdve kibontakoztatja a benne rejlő lehetőségeket.

A könyvet innen tudod megrendelni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó & Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék

Ebben a szörnyen jó szörnyhatározóban minden szörny saját mesét kapott. Mindezt annyi nyelvi játékkal és humorral megspékelve, hogy gyerek legyen a talpán, aki nem indul azonnal mondjuk az ágy alatt lapuló búmanó vagy a szekrényben bujkáló szörny keresésére. Merthogy ezektől a lényektől nem kell tartani, éppen ellenkezőleg! Náluk barátságosabb szörnyeket még nem hordott hátán a Föld. Ne aggódj, szörnyülködni nem fogtok, ellenben megtanulhatjátok többek között azt is, hogy ki a gyerekszobai rumli felelőse - Zinbazár herceg -, illetve, hogy a szennyesből zoknifiókkalózok támadhatnak. Na meg a lexikonhasználat. Az is megtanulható. 

Ihaj-csuhaj-krucifix: jönnek a rettenetes hírű kalózok! Ott van mindjárt a borzasztó hírű Fekete Vész, aminek a kapitánya SivákMivák Károly. De Ördögbőr grófja is megéri a pénzét: nála nagyobb briganti nem élt a Vérvizeken innen, és a Nyugatholtágon túl semerre sem! És akkor az irtózatos, nagy szakállú Kiskartácsról még szó sem esett. Vagy Csipacsabi kincsesládikájáról. Vagy a hátborzongató Mélyvízi Kreccsenről, aki a mese végét őrzi. Róluk szólnak Adamik Zsolt összetéveszthetetlen hangú és különleges humorú kalózmeséi - van bennük minden, ami az igazi kalózhistóriákhoz kell, csak minden kicsit idézőjelbe tevődik: éppen ezért válnak nagyon emberivé és szerethetővé.

A könyveket innen és innen tudod beszerezni. 

Matt Haig: A fiú, akit karácsonynak hívnak

Találkoztál már olyan történettel, ami felfedi előtted Télapó gyerekkorát? És olyannal, amely túlmutat a hagyományos karácsonyi históriákon, hiszen komoly mondanivalója van felnőttnek és gyereknek? Ne keresgélj tovább, mert Matt Haig elhozta neked: mindezt kedves, humoros hangvételbe burkolva. Tökéletes olvasmány egy bögre fincsi kakaó mellé. 

Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt

Tudod, mi kell a csodához? Nem, sajnos nem mondhatjuk el. Helyettünk megteszi ez a remekmű, mely akkor is megérintheti a lelkedet, ha szerinted már túl öreg vagy a karácsonyi mesékhez:  Ahol A fiú, akit karácsonynak hívnak véget ért, ott kezdődik ez a könyv. Szenteste van, ám minden a lehető legrosszabbul alakul. Ádáz úr dologházba zárja Ameliát, a remény fénye egyre halványabban pislákol, Karácsony apó pedig tudja, hogy meg kell találnia a kislányt, különben veszélybe kerül az ünnep csodája.  A nehéznek ígérkező küldetésben azonban nem marad magára... 

A könyvek lelőhelye: itt és itt.

Ezt is szeretjük