Minden napra egy igazi boldogságtippet mutatunk: még pont 3 hét van év végéig
Ne sajnáld magadtól a kisebb-nagyobb örömforrásokat, hiszen annyi lehetőséged van jókedvűnek lenni.

boldogság
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az év végi hajrá kellős közepén vagyunk. A karácsonyra való készülődés leszívja a már amúgy is kifogyóban lévő energiatartalékokat, a tökéletes ünnepre való törekvés pedig egy konstans és masszív stresszforrás.

Nehéz ilyenkor olyasvalamit találni, ami feltölti az embert, és még nehezebb nem elküldeni melegebb éghajlatra azt, aki lazításról és lassításról, wellness-ről és meditációról, pihenésről vagy regenerálódásról beszél.

Nincs idő a boldogságra?

Dehogy nincs. Ezekben a feszültséggel és elvárásokkal, feladatokkal és határidőkkel teli hetekben még inkább javasolt megkeresni azokat a lehetőségeket, amelyek apró boldogságra, nüansznyi kikapcsolódásra, testi-lelki kellemes pillanatokra adnak lehetőséget. Ha nincs idő, energia vagy anyagi keret a nagyobb volumenű feszültségoldásra, össze kell gyűjteni azokat az örömforrásokat, melyek segítenek átvészelni a húzósabb heteket. Úgy kell elbúcsúztatni az óévet, hogy az utolsó hónapjából is kellemes emlékek maradjanak, ne csak a szokásos ünnepi hajsza nyomasztó érzete.

Olyan tippeket adunk, melyek könnyedén kivitelezhetőek mindennap, nem kerülnek sokba, mégis remek közérzetet, pihentető vagy éppen vidám órákat garantálnak. Ne sajnáld magadtól a boldogságmorzsákat, mert láthatóan jót tesznek majd veled. Ezt javasoljuk az év hátralévő napjaira!

December 11., hétfő - munka után süss almát! Nagyon könnyen elkészíthető, isteni finom csemege, és óhatatlanul előhozza a gyönyörű ünnep ígéretét. A kivájt almába mindenfélét belepakolhatsz, kínáld meg vele a szomszédot is.

December 12., kedd - estefelé vedd elő a kedvenc téli könyvedet, verseskötetedet vagy egy ünnepi magazint. Vackolj be a fotelba, készíts egy gyömbéres-narancsos teát, és feledkezz bele a történetekbe és mesékbe.

December 13., szerda - csíráztass Luca-napi búzát. A bioboltokban olcsón kapni, ha elülteted egy cserépbe, már pár nap múlva kedves, halványzöld szálakkal örvendeztet meg.

December 14., csütörtök - ha Budapesten élsz, munka után menj ki a Bazilikához, és nézd végig a zenés fényfestéses vetítést. Minden évben gyönyörű karácsonyi történet elevenedik meg alkonyat után a falakon.

December 15., péntek - turkálni jó! Menj el egy barátnőddel a legközelebbi second hand üzletbe, és túrj valami óriási, színes kötött sálat, kendőt vagy stólát, olyan színből, amit eddig nem mertél hordani.

December 16., szombat - hangolódj egy unalomig ismert vagy vadiúj karácsonyi filmmel. Pattogtass kukoricát, dobd le magad a kanapéra, és nézz hópelyhes, mikulásos és angyalos történeteket.

December 17., vasárnap - készíts ünnepi fotót magadról, a párodról vagy a családról! Öltözzetek be szépen, időzítsétek a gépet, kapjátok el a legjobb pillanatot. Nyomtasd ki a fotókat, csodás ajándék lesz bekeretezve a rokonoknak.

December 18., hétfő - készíts saját best of karácsonyidal-listát. Mentsd le a kedvenc zenéidet, hogy legyen mit hallgatni a közös ünnepi vacsoránál. A tesód is örülni fog, ha egy pendrive-on megkapja.

December 19., kedd - fújd be az ablakokat műhóval. Rengeteg sablon van a neten, de szabadon is felfújhatod a mintákat. Ha nincs odakint hó, ez egy kis igazi téli atmoszférát varázsol az otthonodba.

December 20., szerda - munka után sétálj végig az Andrássy úton, és csodáld meg a díszkivilágítást. Az Operánál ülj be az óriási szánba, bámuld meg az embernagyságú Diótörő-babákat.

December 21., csütörtök - készíts mézeskalácsos lattét magadnak. Szórj egy kis mézeskalácsfűszert a tejeskávédba, és mellé nyugodtan dézsmáld meg a mézeskalács-készletedet, ha sütöttél.

December 22., péntek - vegyél egy hosszú és illatos, forró fürdőt a sötétben. Tegyél téli illatú mécseseket a kád szélére, hallgass egy kellemes, ellazító zenét, kortyolgass közben teát.

December 23., szombat - az egész napos hajtás után lepd meg magadat egy pillecukros, forró kakaóval. Kalóriabomba, de egyszer egy évben belefér. Szórd meg fahéjjal, hogy pikáns legyen!

December 24., vasárnap - vedd fel a legszebb ruhádat. Próbáld ki, hogy milyen az, ha minden lámpát leoltasz, és csak a karácsonyfa égői, a sok mécses és gyertya ég a szobában.

A cikk az ajánló után folytatódik

December 25., hétfő - ha családi ebédre mész, vigyél magaddal egy csomag csillagszórót. Estefelé gyújtsátok meg az összes szálat, legyen egy kicsit olyan az ünnep, mint amilyen gyerekkorodban volt.

December 26., kedd - engedd el az ünnep feszültségét. Legyen ennek a napnak egy része csak a tiéd. Csapj össze estére egy finom forralt bort, puncsot vagy krampampulit - lehet alkoholmentes változatban is. Öltözz kényelmes otthoni ruhába, vedd fel a mamuszodat, edd meg az utolsó bejgliszeleteket, és pihenj, lazíts, ne gondolj semmire.

December 27., szerda - készíts be egy forró italt termoszba, sétálj ki a Városligetbe, és nézd meg a korcsolyázókat a hídról. A vidám társaság, a zene és a szép környezet feldobja a hangulatodat.

December 28., csütörtök - változtass a frizurádon! Ez nem feltétlenül méregdrága fodrászt jelent, kísérletezz te magad. Fess bele egy különleges színű csíkot, göndörítsd be bolondosan, csinálj egy elegáns kontyot. Bátran kísérletezz, és tartsd meg a szilveszteri bulira, ami a legjobban tetszik.

December 29., péntek - hívj fel egy ritkán látott rokont vagy egy volt kedves kollégát. Az újévi jó kívánság és a régi szép időkre való emlékezés mindkettőtöknek jót tesz majd.

December 30., szombat - szerezz be magadnak szerencsehozó tárgyakat. Tegyél a kulcstartódra, a zsebedbe, és rakd körül a lakást velük. Így bevonzod majd a pozitív energiákat az új esztendőre.

December 31., vasárnap - reggeli után menj be a belvárosba. Sétálj át a Vörösmarty tértől a Deák térig, és hagyd, hogy magával ragadjon a már bulizó emberek vidámsága. Legyen az év utolsó napja a jókedvé, hogy majd a következő év első napja is hasonló hangulatban köszöntsön téged. 

Ezt is szeretjük