Hasselback-burgonya pirított baconnel: 5 hozzávaló teszi különlegessé az ételt
Egyszerű sütési trükkel szemet gyönyörködtető köretet készíthetsz. Az izgalmas krumpliköretet tálalhatod az ünnepi sültek mellé.
A Hasselback-burgonya különleges formája mindenkit ámulatba ejt. Ne aggódj, az elkészítéséhez nem kell különösebb tudomány, és a végeredmény fenséges lesz. A zamatosra sült, krémes burgonyaszeletek közé olvadó fűszervaj a ropogós baconnel garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Ez az étel akár önálló fogásként is megállja a helyét az ünnepi asztalon.
Hasselback-burgonya pirított baconnel
Hozzávalók
- 1 kg sárga burgonya
- 10 dkg apróra felkockázott bacon
- 5 dkg vaj
- 25 gramm metélőhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A Hasselback-technikával 2-3 milliméter vékony szeletekre karikázd a krumplit, ügyelve rá, hogy a zöldség egyben maradjon. A bonyolultnak tűnő konyhai fortély sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, csak egy éles késre lesz hozzá szükséged. A népszerű ételt készítheted sütőtökből és édesburgonyából is.