Hasselback-burgonya pirított baconnel: 5 hozzávaló teszi különlegessé az ételt

Egyszerű sütési trükkel szemet gyönyörködtető köretet készíthetsz. Az izgalmas krumpliköretet tálalhatod az ünnepi sültek mellé.

Hasselback-burgonya pirított baconnel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Hasselback-burgonya különleges formája mindenkit ámulatba ejt. Ne aggódj, az elkészítéséhez nem kell különösebb tudomány, és a végeredmény fenséges lesz. A zamatosra sült, krémes burgonyaszeletek közé olvadó fűszervaj a ropogós baconnel garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Ez az étel akár önálló fogásként is megállja a helyét az ünnepi asztalon. 

A hosszában félbevágott burgonyákat tedd vágott oldalukkal lefelé egy vágódeszkára. A sárga héjú, sütnivaló fajtát nem kell meghámozni sütés előtt, mert a vékony héja aranyszínűre, ropogósra sül. Tegyél a burgonya mindkét oldalára egy-egy evőpálcikát, és egy éles késsel a krumpli tetejét vágd 3 milliméter vékony szeletekre úgy, hogy nem vágod végig a gumót.
A hosszában félbevágott burgonyákat tedd vágott oldalukkal lefelé egy vágódeszkára. A sárga héjú, sütnivaló fajtát nem kell meghámozni sütés előtt, mert a vékony héja aranyszínűre, ropogósra sül. Tegyél a burgonya mindkét oldalára egy-egy evőpálcikát, és egy éles késsel a krumpli tetejét vágd 3 milliméter vékony szeletekre úgy, hogy nem vágod végig a gumót.

Hasselback-burgonya pirított baconnel

Hozzávalók

  • 1 kg sárga burgonya
  • 10 dkg apróra felkockázott bacon
  • 5 dkg vaj
  • 25 gramm metélőhagyma
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A Hasselback-technikával 2-3 milliméter vékony szeletekre karikázd a krumplit, ügyelve rá, hogy a zöldség egyben maradjon. A bonyolultnak tűnő konyhai fortély sokkal egyszerűbb, mint gondolnád, csak egy éles késre lesz hozzá szükséged. A népszerű ételt készítheted sütőtökből és édesburgonyából is. 

Miután az összes krumplit bevagdostad, vékonyan kend be őket olívaolajjal, utána mehet rá só és bors, majd tedd előmelegített sütőbe 40 percre, és süsd 180 fokon légkeveréssel egészen addig, míg aranybarnára pirul.
Miután az összes krumplit bevagdostad, vékonyan kend be őket olívaolajjal, utána mehet rá só és bors, majd tedd előmelegített sütőbe 40 percre, és süsd 180 fokon légkeveréssel egészen addig, míg aranybarnára pirul.
Míg sül a krumpli, készítsd el a baconös vajat. A kockázott bacont pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd hagyd kihűlni, és keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal, végezetül add hozzá az apróra vágott metélőhagymát és borsozd ízlés szerint.
Míg sül a krumpli, készítsd el a baconös vajat. A kockázott bacont pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd hagyd kihűlni, és keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal, végezetül add hozzá az apróra vágott metélőhagymát és borsozd ízlés szerint.
Tálalás előtt közvetlenül a forró, aranybarnára sült krumplikra halmozd rá a baconös vajat, majd azonnal tálald, hogy a fűszeres vaj a vendég szeme láttára olvadjon bele a roppanós burgonyákba.
Tálalás előtt közvetlenül a forró, aranybarnára sült krumplikra halmozd rá a baconös vajat, majd azonnal tálald, hogy a fűszeres vaj a vendég szeme láttára olvadjon bele a roppanós burgonyákba.
Vendégváró falatokként vagy ünnepi sültek mellé köretként is megállja a helyét az ízletes, olcsó fogás - jó étvágyat hozzá!
Vendégváró falatokként vagy ünnepi sültek mellé köretként is megállja a helyét az ízletes, olcsó fogás - jó étvágyat hozzá!
Ezt is szeretjük