Gőzölgő, fűszeres hagymaleves cipóban
Szereted a francia hagymalevest? Akkor ez a sajttal megbolondított változat is kedvedre lesz.
A hagymaleves elkészítése nem nagy ördöngösség, ugyanakkor a finom, fűszeres lé mindenkit levesz a lábáról. Egy kis hagyma, sajt és húsleves kombinációjával mennyei ízeket varázsol az asztalodra, pláne akkor, ha nagyon gusztusos, ropogós cipóban tálalod az egészet.
Ha már összefutott a nyál a szádban, itt az ideje, hogy kipróbáld receptünket.
Hagymaleves
Hozzávalók:
- 2 l húsleves, kockából is jó
- 20 dkg vöröshagyma
- 10 dkg vaj
- 5 dkg sajt
- 3 dkg liszt
- 1 kifli
- só
- bors
A karikára vágott vöröshagymát lábosban, a vajon pirítsd szép aranysárgára. Szórd meg liszttel, azzal is pirítsd keveset, majd engedd fel a húslevessel, és 10-15 percig forrald. Ízlésed szerint sóval, borssal fűszerezd.
A kiflit vágd vékony karikákra, sütőben szárazon pirítsd meg, tedd tűzálló levesestálba, és öntsd rá a hagymalevest. Szórd meg a tetejét sajttal, és forró sütőben pirítsd meg a tetejét.
Cikkünk megírásában a Konyhaművészet - Rákóczi János receptjei című könyv segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.
OLVASD EL EZT IS!
- Karácsony
Fűszeres sütőtökkrémleves
- ünnep
- zöldség
Illatozó zöldséges libaleves
- bor
- ünnep