A klasszikus franciasaláta receptje

Ha unod a mindennapos köreteket, akkor válts franciasalátára! Nemcsak finom, de egészségesebb is, mint például a sült krumpli.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A franciasaláta különlegessége abban rejlik, hogy köretként fogyasztva, de akár még egy kevésbé laktató főételként is megállja a helyét.

Ráadásul, ha sok vendéget vársz, akár nagy tételben is elkészítheted. Próbáld ki isteni receptünket, melynek senki nem tud ellenállni!

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg alma
  • 20 dkg ecetes uborka
  • 10 dkg krumpli
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 1 tubus majonéz
  • citromlé

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A krumplit és a sárgarépát hámozd meg, majd külön-külön főzd meg őket. Hasonlóan járj el a borsóval is. Amikor mindegyik zöldség megpuhult, szűrd le róluk a vizet, és a tejföllel, a mustárral, valamint a majonézzel keverd össze őket.

Az almát hámozd meg, vágd apró kockákra, ahogyan az uborkát is, és ezeket is add a salátához. Ízlésed szerint sózd meg, és ha nem találod elég pikánsnak, ízesítsd néhány csepp citromlével. Tedd hűtőbe néhány órára, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Húsok mellé köretnek is tökéletes, de hidegtál formájában is megállja a helyét.

Még több finomság

Ha szereted a hasadat, akkor ne csak főételben gondolkodj, hanem süteményben is. Íme, néhány ötlet!

A legfinomabb karácsonyi sütemények

Nézegess képeket!

Elolvasom

Fotó: kulinaris.blogspot.hu

Ezt is szeretjük