Az olyan hagyományos karácsonyfadíszek mellett, mint a csúcsra helyezett csillag, a fénylő gömbök vagy az angyalhaj, a kifejezetten magyarországi dekoráció, a szaloncukor is elmaradhatatlan része az ünnepnek, nem ez az egyetlen lehetőség azonban, ha valaki nemcsak maradandó darabokat, de ehető finomságokat is szívesen látna a fáján.
A legtöbben persze rögtön a mézeskalácsra és a habcsókra gondolnak, melyek szintén igazi klasszikusok, léteznek azonban más alternatívák is, melyek kiszélesíthetik a díszként használt desszertek vagy épp sós finomságok látómezejét.
Ehető karácsonyfadíszek
Gyűjteményünkben a klasszikus megoldások éppúgy megtalálhatók, mint az izgalmasabb vagy épp az egészen meghökkentő darabok, emellett receptet is adunk azokhoz a finomságokhoz, melyek nem készen kaphatók. Érdemes megnézni a képeket!

Az egyik legkedvesebb, legillatosabb karácsonyfadíszt természetesen a mézeskalács jelenti.
Ide kattintva mutatunk egy tökéletes receptet is hozzá.
Fotó: heliopix / Getty Images Hungary

A figurák összefűzésével különleges és hangulatos karácsonyi girland is kialakítható.
Fotó: Living4Media/Scarboro Simon

Örök klasszikus a habcsók is, édes, tartós és nagyon látványos.
Kattints ide egy szuper receptért!
Fotó: hydrangea100 / Getty Images Hungary

Egyre népszerűbb a pattogatott kukoricából készült füzér, melyet más dekorációkkal is bátran lehet variálni, legyen szó karácsonyi figurákról vagy épp szárított gyümölcsökről.
Fotó: Jeffrey Coolidge / Getty Images Hungary

Ha már szárított gyümölcs, a narancskarika mellett az szárított almaszelet is tökéletes dísz lehet, ráadásul előbbivel ellentétben finom is!
Fotó: Living4Media/Syl Loves
A vörös áfonya pop-cornnal felváltva, de önmagában is látványos alapanyag a füzérdíszhez.

Csakúgy, mint a mogyoró, melynek felfűzéséhez és lyukasztásához érdemes szöget, illetve cérna helyett vékonyabb drótot vagy erősebb madzagot használni.
Fotó: Living4Media/Strauss Friedrich

Szinte bármilyen karácsonyi kekszből válhat fenyődísz.
Kattints ide az egyik leghíresebb ünnepi keksz receptjéért.
Fotó: Living4Media/ Jalag / Szczepaniak Olaf

A dió, illetve az arany dió régi, klasszikus karácsonyfadísz, mely Jézust és az embert egyszerre szimbolizálja, nem véletlen, hogy oltalmazó és szerencsehozó erőt tulajdonítottak neki.
Fotó: S847 / Getty Images Hungary

A szaloncukornál hagyományosabb ehető karácsonyfadísz nincs is, emellett otthon sem nehéz elkészíteni. Íme,
egy remek recept hozzá.
Fotó: acceptfoto / Getty Images Hungary

A candy cane, vagyis a karácsonyi cukorbot, bár főként angolszász vidékeken volt népszerű, nálunk is kezd elterjedni.
Fotó: Tetra Images / Getty Images Hungary
Csakúgy, mint a pillecukor, mely szintén látványos, könnyen fűzhető alapanyaga lehet a karácsonyfára akasztott girlandoknak.
Ha túl sok az édesség, sós finomságból sem lehetetlen karácsonyfadíszt készíteni.
A 9 legjobb aprósüti karácsonyra - Hetekig elállnak, és omlósak maradnak
Érdemes olyan sütikkel is készülni az ünnepekre, melyeket akár jó előre is elkészíthetsz.
Elolvasom
Képek: Getty Images, Living4Media.