Így készül a tökéletes, roppanós házi habcsók: az alaprecept és a legfinomabb variációk
Ha sok tojásfehérjéd marad ki sütés-főzés során, készíts belőlük habcsókot. Dekorációnak sem utolsó!


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
A házi habcsók is lehet olyan finom, mint a bolti. Sokan tartanak az elkészítésétől, mivel nehéz eltalálni a tökéletes állagot, és fontos az is, hogy ne szárítsd túl. Próbálkozz különböző színű, ízű és formájú habcsókokkal, amiket dekorációként is felhasználhatsz.
Habcsókalaprecept és variációk
Hozzávalók
- 4 db tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojások fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Amikor már félkemény, add hozzá a cukrot és a citrom levét is. Kemény, selymes fényű habot kell kapnod. Nagyon óvatosan, fakanállal keverd, hogy ne törjön össze.
Tedd át a masszát habzsákba, és nyomj kis halmokat vagy karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és süsd 120 fokon körülbelül egy órán át. Közben ellenőrizd, hogy ne száradjon ki.
A habcsók masszáját ízesítheted kókusszal, fahéjjal, kakaóval, gyömbérrel, aromákkal, ételfestékkel. A formát is érdemes variálni: készülhet egyszerű habcsók, karika, sőt karácsonyfa vagy csillag is.
A kakaós-kávés habcsók is mennyei, ajándékba is tökéletes!

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept