Így készül a tökéletes, roppanós házi habcsók: az alaprecept és a legfinomabb variációk

Ha sok tojásfehérjéd marad ki sütés-főzés során, készíts belőlük habcsókot. Dekorációnak sem utolsó!

habcsok
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi habcsók is lehet olyan finom, mint a bolti. Sokan tartanak az elkészítésétől, mivel nehéz eltalálni a tökéletes állagot, és fontos az is, hogy ne szárítsd túl. Próbálkozz különböző színű, ízű és formájú habcsókokkal, amiket dekorációként is felhasználhatsz. 

 

Habcsókalaprecept és variációk

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét verd kemény habbá a csipet sóval. Amikor már félkemény, add hozzá a cukrot és a citrom levét is. Kemény, selymes fényű habot kell kapnod. Nagyon óvatosan, fakanállal keverd, hogy ne törjön össze.

Tedd át a masszát habzsákba, és nyomj kis halmokat vagy karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és süsd 120 fokon körülbelül egy órán át. Közben ellenőrizd, hogy ne száradjon ki. 
A habcsók masszáját ízesítheted kókusszal, fahéjjal, kakaóval, gyömbérrel, aromákkal, ételfestékkel. A formát is érdemes variálni: készülhet egyszerű habcsók, karika, sőt karácsonyfa vagy csillag is.  
A kakaós-kávés habcsók is mennyei, ajándékba is tökéletes!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük