Ellenállhatatlan diós-mazsolás szaloncukor házilag: idén készítsd saját magad
A saját kezűleg készített szaloncukor nemcsak finomabb, mint a bolti, hanem akár ajándéknak is tökéletes.

dios-mazsolas-szaloncukor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 20. század első felében még természetes volt, hogy a szaloncukrot házilag készítették, ma pedig reneszánszát éli ez a szokás. Ráadásul otthon olyan ízesítésű szaloncukrokat állíthatsz össze, amilyeneket hiába is keresnél a szupermarketben. A diós-mazsolás változat kicsik és nagyok tetszését is elnyeri. Ha csak felnőttek fogyasztják, érdemes dió- vagy narancslikőrrel megbolondítani. 

Diós-mazsolás szaloncukor

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg étcsoki
  • 8 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 db narancs
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát áztasd vízbe 10 percre, majd csepegtesd le, és vágd nagyon apróra, a diót pedig daráld le. Keverd össze, add hozzá a puha vajat, a narancs levét és reszelt héját, a cukrot. Sűrű, formázható masszát kell kapnod. Hígítani narancslével vagy likőrrel tudod, sűríteni pedig darált dióval vagy keksszel.
Formázz belőle szaloncukor-méretű darabokat, és sorakoztasd egy tányérra. A csokit gőz felett olvaszd fel, és egy villa segítségével a szaloncukrokat egyesével mártsd a csokiba. Amikor megdermed, csomagold az édességet ünnepi papírba, a végeit bevagdoshatod.
A karácsonyi készülődésnek a mézeskalács készítése is elmaradhatatlan része. Így készíthetsz mesebeli mézeskalács házikót.

Ezt is szeretjük