Édes, házi pillecukor: a gyerekek kedvence
Készíts puha pillecukort, ne csak a gyerkőc örömére, hanem a sajátodéra is! Csak meg ne fájduljon a hasatok a mennyei édességbombától.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pillecukor nemcsak a gyerekek, de a felnőttek nagy kedvence is. A gyári változata azonban tele van tartósítószerrel, ezért mi most elmondjuk, hogyan készítheted el te magad a nasit, amikor nosztalgiázva erre vágysz.

Ha kibújik belőled a kreatív kisördög, akár ételfestékkel is színezheted a cukorszirupot, sőt, tetszetős formákat is alkothatsz a nyúlós édességből.

Pillecukor

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 g zselatinpor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél dl víz
  • csipetnyi só

A kristálycukrot a fél deci vízzel és a mézzel keverd össze, majd forrald fel, és állandó kevergetés mellett főzd pár percig. A zselatinporhoz adj három evőkanálnyi hideg vizet, és keverd össze egy magas lábasban. A cukorszirupot fokozatosan, állandó kevergetés mellett adagold hozzá a zselatinhoz, végül habverővel keverd legalább öt percig.

Ezt követően erősebb fokozaton keverd tovább még néhány percig, egészen addig, míg a massza kifehéredik, és nyúlós állagot ölt. Egy dobozba tegyél sütőpapírt, kend meg olajjal, majd öntsd bele a szirupot. A másik papírt is kend meg, és tedd a tetejére. Helyezd a hűtőbe néhány órára, majd amikor megdermedt, szedd le róla a papírt, és ollóval vágj belőle kis darabkákat. A porcukrot a keményítővel keverd össze, forgasd bele őket, és már eheted is a pillecukorkákat.

Cikkünk megírásában a R. Gilpin, L. Pratt és C. Atkinson Karácsonyi finomságok kis könyve című műve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük