Édes, házi pillecukor: a gyerekek kedvence
Készíts puha pillecukort, ne csak a gyerkőc örömére, hanem a sajátodéra is! Csak meg ne fájduljon a hasatok a mennyei édességbombától.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pillecukor nemcsak a gyerekek, de a felnőttek nagy kedvence is. A gyári változata azonban tele van tartósítószerrel, ezért mi most elmondjuk, hogyan készítheted el te magad a nasit, amikor nosztalgiázva erre vágysz.

Ha kibújik belőled a kreatív kisördög, akár ételfestékkel is színezheted a cukorszirupot, sőt, tetszetős formákat is alkothatsz a nyúlós édességből.

Pillecukor

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 g zselatinpor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél dl víz
  • csipetnyi só

A kristálycukrot a fél deci vízzel és a mézzel keverd össze, majd forrald fel, és állandó kevergetés mellett főzd pár percig. A zselatinporhoz adj három evőkanálnyi hideg vizet, és keverd össze egy magas lábasban. A cukorszirupot fokozatosan, állandó kevergetés mellett adagold hozzá a zselatinhoz, végül habverővel keverd legalább öt percig.

Ezt követően erősebb fokozaton keverd tovább még néhány percig, egészen addig, míg a massza kifehéredik, és nyúlós állagot ölt. Egy dobozba tegyél sütőpapírt, kend meg olajjal, majd öntsd bele a szirupot. A másik papírt is kend meg, és tedd a tetejére. Helyezd a hűtőbe néhány órára, majd amikor megdermedt, szedd le róla a papírt, és ollóval vágj belőle kis darabkákat. A porcukrot a keményítővel keverd össze, forgasd bele őket, és már eheted is a pillecukorkákat.

Cikkünk megírásában a R. Gilpin, L. Pratt és C. Atkinson Karácsonyi finomságok kis könyve című műve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük