Karácsonyi datolyapuding
Még az angolok is megirigyelnék
Engedd, hogy más nemzetek csábítása bűnbe vigyen, és próbálj ki újdonságokat, például receptünket.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angol konyhára jellemző, hogy olyan különlegességeket készítenek az ünnep során, amiken mi csak pislogunk, hiszen sehogy nem fér bele a megszokott karácsonyi menübe.

Most hagyj fel az ellenkezéssel, és próbálj meg valami újdonságot beiktatni a menüsorba. A datolyapuding kitűnő lehetőség erre, próbáld hát ki!

Datolyapuding

Hozzávalók:

  • 8 dkg szárított datolya
  • 8 dkg gríz
  • 5 kanál cukor
  • 3 tojás
  • 3 pohár tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom
  • fügelekvár

Két pohár vízben oldj fel három kanál cukrot, és készíts belőle világos szirupot. Miután kihűlt, áztasd bele a datolyát. Fél citrom héját reszeld le, majd a tejjel, a vajjal és a grízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.

3 tojássárgáját és 2 tojásfehérjét verj habosra, és a datolyával együtt keverd a grízes pudingba. Öntsd pudingformába a kapott masszát, és gőz felett főzd meg.

A megmaradt tojásfehérjét a szintén megmaradt két kanálnyi cukorral verj fel keményre. A kihűlt pudingot a formából borítsd lapos tányérra, kend meg a fügelekvárral, és a tetejére simítsd rá a kemény tojásfehérjét. Közepesen meleg sütőben csak addig süsd, amíg a hab rózsaszín nem lesz.

Cikkünk megírásában az Egészséges konyha című könyv segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük