Karácsonyi datolyapuding
Még az angolok is megirigyelnék
Engedd, hogy más nemzetek csábítása bűnbe vigyen, és próbálj ki újdonságokat, például receptünket.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angol konyhára jellemző, hogy olyan különlegességeket készítenek az ünnep során, amiken mi csak pislogunk, hiszen sehogy nem fér bele a megszokott karácsonyi menübe.

Most hagyj fel az ellenkezéssel, és próbálj meg valami újdonságot beiktatni a menüsorba. A datolyapuding kitűnő lehetőség erre, próbáld hát ki!

Datolyapuding

Hozzávalók:

  • 8 dkg szárított datolya
  • 8 dkg gríz
  • 5 kanál cukor
  • 3 tojás
  • 3 pohár tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 citrom
  • fügelekvár

Két pohár vízben oldj fel három kanál cukrot, és készíts belőle világos szirupot. Miután kihűlt, áztasd bele a datolyát. Fél citrom héját reszeld le, majd a tejjel, a vajjal és a grízzel folyamatos kevergetés mellett forrald fel, és addig főzd, amíg be nem sűrűsödik.

3 tojássárgáját és 2 tojásfehérjét verj habosra, és a datolyával együtt keverd a grízes pudingba. Öntsd pudingformába a kapott masszát, és gőz felett főzd meg.

A megmaradt tojásfehérjét a szintén megmaradt két kanálnyi cukorral verj fel keményre. A kihűlt pudingot a formából borítsd lapos tányérra, kend meg a fügelekvárral, és a tetejére simítsd rá a kemény tojásfehérjét. Közepesen meleg sütőben csak addig süsd, amíg a hab rózsaszín nem lesz.

Cikkünk megírásában az Egészséges konyha című könyv segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük