Édes, házi pillecukor: a gyerekek kedvence

Készíts puha pillecukort, ne csak a gyerkőc örömére, hanem a sajátodéra is! Csak meg ne fájduljon a hasatok a mennyei édességbombától.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pillecukor nemcsak a gyerekek, de a felnőttek nagy kedvence is. A gyári változata azonban tele van tartósítószerrel, ezért mi most elmondjuk, hogyan készítheted el te magad a nasit, amikor nosztalgiázva erre vágysz.

Ha kibújik belőled a kreatív kisördög, akár ételfestékkel is színezheted a cukorszirupot, sőt, tetszetős formákat is alkothatsz a nyúlós édességből.

Pillecukor

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 8 g zselatinpor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél dl víz
  • csipetnyi só

A kristálycukrot a fél deci vízzel és a mézzel keverd össze, majd forrald fel, és állandó kevergetés mellett főzd pár percig. A zselatinporhoz adj három evőkanálnyi hideg vizet, és keverd össze egy magas lábasban. A cukorszirupot fokozatosan, állandó kevergetés mellett adagold hozzá a zselatinhoz, végül habverővel keverd legalább öt percig.

Ezt követően erősebb fokozaton keverd tovább még néhány percig, egészen addig, míg a massza kifehéredik, és nyúlós állagot ölt. Egy dobozba tegyél sütőpapírt, kend meg olajjal, majd öntsd bele a szirupot. A másik papírt is kend meg, és tedd a tetejére. Helyezd a hűtőbe néhány órára, majd amikor megdermedt, szedd le róla a papírt, és ollóval vágj belőle kis darabkákat. A porcukrot a keményítővel keverd össze, forgasd bele őket, és már eheted is a pillecukorkákat.

Cikkünk megírásában a R. Gilpin, L. Pratt és C. Atkinson Karácsonyi finomságok kis könyve című műve segített, mely a Szalay Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük