Bélszín Budapest módra: az eredeti recept
Dobd fel a karácsonyi menüsort egy igazi magyaros étellel! A bélszín Budapest módra elkészítve tipikus hazai fogás.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Habár a hagyományos karácsonyi menüsorhoz semmi nem fogható, néha nem árt megújítani a főfogások listáját.

A Budapest bélszín elkészítése ugyan időigényes, és nem is túl egyszerű, ám cserébe tipikus magyaros ízvilágot képvisel. Próbáld ki receptünket!

Bélszín Budapest módra

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés- vagy borjúcsont
  • 15 dkg libamáj
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg rizs
  • 10 vaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 db 12 dkg-os bélszínszelet
  • 3 dkg paradicsompüré
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A finomra vágott hagymát aprítsd fel, és a vajban pirítsd meg. Szórd rá a pirospaprikát, locsold rá a paradicsompürét, majd engedd fel vízzel. Tedd bele az apróra vágott csontokat, sózd meg ízlésed szerint, és 25-30 percig párold, hogy a lé alaposan átvegye az ízüket. Ezután a csontdarabokat szedd ki belőle, a levet pedig apró lyukú szűrőn szűrd át.

A szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsd üvegesre. Add hozzá a felaprított hagymát, a libamájat, valamint a zöldpaprikát, és sózd meg ízlésed szerint. Rázd össze az előbbi alapanyagokat a serpenyőben, kicsit pirítsd meg őket, majd öntsd nyakon az egészet a csontlével, és forrald fel.

A fennmaradt vajban süsd félangolosra a megsózott bélszínszeleteket, és helyezd őket rá a kifőzött rizsre. Öntsd rá a libamájas ragut, és az egésznek a tetejét szórd meg főtt zöldborsóval. Friss paradicsom- és zöldpaprikaszeletekkel tálald.

Illatos sütemény

Gondolj a desszertre is, és készítsd el mézeskalácsreceptünket! Nemcsak egyszerű, de finom is!

Az ünnepi asztalra

Még több isteni karácsonyi főfogás receptjéért lapozd végig gyűjteményünket. Mennyei receptek következnek!

Cikkünk megírásában Rákóczi János Konyhaművészet című könyve segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük