Bélszín Budapest módra: az eredeti recept

Dobd fel a karácsonyi menüsort egy igazi magyaros étellel! A bélszín Budapest módra elkészítve tipikus hazai fogás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Habár a hagyományos karácsonyi menüsorhoz semmi nem fogható, néha nem árt megújítani a főfogások listáját.

A Budapest bélszín elkészítése ugyan időigényes, és nem is túl egyszerű, ám cserébe tipikus magyaros ízvilágot képvisel. Próbáld ki receptünket!

Bélszín Budapest módra

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés- vagy borjúcsont
  • 15 dkg libamáj
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg rizs
  • 10 vaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 5 db 12 dkg-os bélszínszelet
  • 3 dkg paradicsompüré
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A finomra vágott hagymát aprítsd fel, és a vajban pirítsd meg. Szórd rá a pirospaprikát, locsold rá a paradicsompürét, majd engedd fel vízzel. Tedd bele az apróra vágott csontokat, sózd meg ízlésed szerint, és 25-30 percig párold, hogy a lé alaposan átvegye az ízüket. Ezután a csontdarabokat szedd ki belőle, a levet pedig apró lyukú szűrőn szűrd át.

A szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsd üvegesre. Add hozzá a felaprított hagymát, a libamájat, valamint a zöldpaprikát, és sózd meg ízlésed szerint. Rázd össze az előbbi alapanyagokat a serpenyőben, kicsit pirítsd meg őket, majd öntsd nyakon az egészet a csontlével, és forrald fel.

A fennmaradt vajban süsd félangolosra a megsózott bélszínszeleteket, és helyezd őket rá a kifőzött rizsre. Öntsd rá a libamájas ragut, és az egésznek a tetejét szórd meg főtt zöldborsóval. Friss paradicsom- és zöldpaprikaszeletekkel tálald.

Illatos sütemény

Gondolj a desszertre is, és készítsd el mézeskalácsreceptünket! Nemcsak egyszerű, de finom is!

Az ünnepi asztalra

Még több isteni karácsonyi főfogás receptjéért lapozd végig gyűjteményünket. Mennyei receptek következnek!

Top 10 klasszikus karácsonyi főétel

Nézegess képeket!

Elolvasom

Cikkünk megírásában Rákóczi János Konyhaművészet című könyve segített, mely a Betűmetsző Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük